19.01.2022 |
Territoris.cat

Una vintena d'artistes catalans en l'aparador internacional de Sónar 2015

El house, el techno, la bass music i els ritmes que marquen l’electrònica de ball estan molt ben representats a Sónar 2015 per una sèrie de productor i djs catalans de primera fila.

Desert DJ en el programa nacional del Festival Sónar 2015.
Desert DJ en el programa nacional del Festival Sónar 2015.
Una vintena d'artistes catalans en l'aparador internacional de Sónar 2015

El Festival Sónar obre una important escletxa en la seva programació per projectar una vintena d'artistes catalans, que amb la seva creativitat i talent convertiran l'escenari barceloní en un dels focus estimulants del panorama musical europeu.

Es podria començar per la nova electrònica i sons captivadors del jove Mans O i el músic uruguaià resident a Barcelona Fernando Lagreca, com a dos dels representants més sòlits d'aquest besant musical. Mans O, ha sorprès tothom amb un excel·lent EP de debut al segell del Poble Nou Disboot, mentre que el segon torna a demostrar la seva personalitat amb el tercer àlbum que ha publicat recentment sota el títol de Control.

L'àmbit sintètic es completa amb el productor experimental Niño, un artista que ha evolucionat el seu so des del hip hop més o menys canònic a una electrònica que beu del jazz i el boogie. Seguint amb les melodies i la vocació seductora de les composicions de Brigitte Laverne i al duet Desert, que aquest any ocuparan la cabina de SonarVillage per oferir un dj set a quatre mans. Per completar amb CaboSanRoque i STA.

Les noves corrents del hip hop, principalment les que deriven cap al trap i els beats les protagonitzaran: PXXR GVNG, jove col·lectiu format per tres MCs i un Dj que han revolucionat el panorama nacional amb les seves rimes directes i un so plenament contemporani; el misteriós duet ¥€$Ø, format per dos importants personalitat de la comunitat hip hop que aposten pels baixos poderosos i els ritmes avançats; i el dj de Tarragona Will Blake, un dels encarregats de posar en ebullició la pista de SonarCar la nit de dissabte.

En un territori més experimental i avantguardista, destaquen les actuacions de quatre projectes que fan del risc la seva raó de ser: Exotèric Continent, nom amb el qual opera actualment Arnau SalaNoir Noir, també sorgit de la més estricta independència i amb un potent directe, EVOL, duet format per Roc Jiménez i Stephen Sharp especialistes en la deconstrucció del hardcore i la tradició rave, i Davic Noc, artista multimèdia barceloní establert a Berlín i amant dels drones, el soroll digital i els ambients opressius.

I en la primera línia dels productors i djs catalans hi tenim a Headbirdsen directe; el projecte house-funk de Guillamino amb Jami Bassols,Olde Gods; i els sets de Pedro Vian (responsable de l’excel·lent segell Modern Obscure Music) i els emergents Innercut i Downites, dos dels noms més frescos de l’escena de Barcelona actual.

I pel que fa a Sónar de Nit, destacar el set visual de Render b2b Veski, dos dels membres del col·lectiu MK Ultra; el deep tech-house de Baldo; la versatilitat als plats d’Uroz, resident del club Moog de Barcelona; i la classe d’Angel Molina, respectat per tothom i considerat des de fa anys un dels millors djs del país, amb una sessió especial prèvia al concert de Duran Duran la nit de dissabte, a l’escenari SonarClub.

Una vintena d'artistes catalans en l'aparador internacional de Sónar 2015
comentaris