La Fira de l'Oli i Ruta del Vi de Lleida uneixen estratègies per aportar valor al turisme
Les Garrigues ha de posar en valor els productes de qualitat que actualment es produeixen al territori, complementant-los amb els atractius patrimonials i paisatgístics que atreguin el turisme.
Durant la seva intervenció Mora ha volgut destacar l’alta qualitat d’aquests dos productes de la terra, l’oli i el vi,
el que fa que la nostra cuina tingui aquesta personalitat i caràcter que la defineix.
Per la seva part el periodista Lluís Foix, exdirector de La Vanguardia, ha valorat tant la cultura de l’oli com la del vi a la nostra terra, uns productes que representen molt bé el territori. Foix ha finalitzat el seu discurs lloant l’esforç i la tenacitat de la gent del territori, un caràcter que va molt en consonància amb les oliveres, que malgrat tot, no moren mai.
També ha intervingut a l’acte Tomàs Cusiné, que ha iniciat la seva intervenció destacant
la tasca de la Ruta del Vi de Lleida, que pretén promocionar el turisme i alhora donar aquest valor afegit als nostres productes.
Finalment l’alcalde de les Borges i president del Patronat Fira de les Garrigues, Enric Mir, ha exposat que a partir d’ara les Garrigues es poden exportar arreu gràcies a la unió d’aquests dos productes d’altíssima qualitat que a més, ens defineixen davant de tot el món. L’acte ha inclòs un intercanvi de diplomes i el lliurament d’obsequis als dos padrins de l’agermanament, un lot d’oli i olives.