19.01.2022 |
Territoris.cat

La Fira de l'Oli i Ruta del Vi de Lleida uneixen estratègies per aportar valor al turisme

Les Garrigues ha de posar en valor els productes de qualitat que actualment es produeixen al territori, complementant-los amb els atractius patrimonials i paisatgístics que atreguin el turisme.

Els participants en el acte d'agermanament de Fira Borges i Ruta del Vi de Lleida.
Els participants en el acte d'agermanament de Fira Borges i Ruta del Vi de Lleida.
La Fira de l'Oli i Ruta del Vi de Lleida uneixen estratègies per aportar valor al turisme

En el marc de la Fira de L'Oli s'ha escenificat ,aquest dissabte, l'agermanament del certamen amb la Ruta del Vi de Lleida Costers del Segre, un acte que ha estat presidit per l'alcalde de les Borges i president del Patronat Enric Mir, a qui han acompanyat el president de l'entitat vinícola Tomàs Cusiné. Un acte en el qual han actuat com a padrins el periodista Lluís Foix i a Carme Mora, xef del restaurant Els fogons de la Carme de Cervià de les Garrigues.

Durant la seva intervenció Mora ha volgut destacar l’alta qualitat d’aquests dos productes de la terra, l’oli i el vi,

el que fa que la nostra cuina tingui aquesta personalitat i caràcter que la defineix.

Per la seva part el periodista Lluís Foix, exdirector de La Vanguardia, ha valorat tant la cultura de l’oli com la del vi a la nostra terra, uns productes que representen molt bé el territori. Foix ha finalitzat el seu discurs lloant l’esforç i la tenacitat de la gent del territori, un caràcter que va molt en consonància amb les oliveres, que malgrat tot, no moren mai.

També ha intervingut a l’acte Tomàs Cusiné, que ha iniciat la seva intervenció destacant

la tasca de la Ruta del Vi de Lleida, que pretén promocionar el turisme i alhora donar aquest valor afegit als nostres productes. 

Cusiné ha afegit que cada vegada és més comú rebre visitants amb un alt nivell cultural i interessats a conèixer més a fons el territori i el seu patrimoni. Per aquest motiu, creiem que és molt encertat agermanar aquests dos productes, l’oli i el vi, una aliança que s’ha convertit en el primer pas per ajuntar recursos turístics amb l’objectiu de fer-ne promoció conjunta, el que ens beneficia enormement com a territori.

Finalment l’alcalde de les Borges i president del Patronat Fira de les Garrigues, Enric Mir, ha exposat que a partir d’ara les Garrigues es poden exportar arreu gràcies a la unió d’aquests dos productes d’altíssima qualitat que a més, ens defineixen davant de tot el món. L’acte ha inclòs un intercanvi de diplomes i el lliurament d’obsequis als dos padrins de l’agermanament, un lot d’oli i olives.

La Fira de l'Oli i Ruta del Vi de Lleida uneixen estratègies per aportar valor al turisme
comentaris