L'INS Josep Vallverdú impartirà una especialitat en oli i l'INS Mollerussa en activitats eqüestres
Aquest dimecres el director general de Centres Públics del departament d'Ensenyament Antoni Massegú ha visitat els centres educatius de Mollerussa, un recorregut que ha fet en companyia del director territorial Miquel Àngel Cullerés i tècnics del departament, per tal de conèixer la situació i les necessitats dels equipaments educatius.
Amb aquesta titulació en resultaran professionals de la cria de cavalls, cura i maneig del bestiar, doma de poltres, monitor de campaments, guia d'itineraris a cavall, entre altres.
Aquesta nova oferta acadèmica pel curs 2018-2019 serà única a tot el país, ja que es basa en una part del títol de Grau Superior de Processos i Qualitat en la Indústria Alimentària, del qual se n'impartiran 4 mòduls formatius vinculats a l'oli, acompanyats d'un 5è mòdul específic de l'especialitat, dedicat al control de qualitat i anàlisi sensorial d'oli
En total, el Pla d'Estudis d'aquesta formació dual, que ja ha estat validat tindrà 300 hores impartides al centre, i entre 500 i 1.000 de pràctiques a les empreses i cooperatives del sector.
Els nous estudis de formació professional postobligatoris s'afegeixen als de les mateixes característiques en l'àmbit de titulació superior, que ja s'imparteixen a l'Institut Josep Vallverdú de les Borges, en la modalitat de Vitivinicultura
Fins aquest curs, els alumnes interessats en la modalitat d’oli només disposaven del Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Tècnic/a en Olis d’Oliva i Vins, que també es pot cursar a la capital garriguenca.