06.12.2022 |
Territoris.cat

L'INS Josep Vallverdú impartirà una especialitat en oli i l'INS Mollerussa en activitats eqüestres

Presentació del Grau Superior d'Indústries Alimentàries, especialitat Oli, a l'INS Josep Vallverdú de les Borges
Presentació del Grau Superior d'Indústries Alimentàries, especialitat Oli, a l'INS Josep Vallverdú de les Borges
L'INS Josep Vallverdú impartirà una especialitat en oli i l'INS Mollerussa en activitats eqüestres

Aquest dimecres el director general de Centres Públics del departament d'Ensenyament Antoni Massegú ha visitat els centres educatius de Mollerussa, un recorregut que ha fet en companyia del director territorial Miquel Àngel Cullerés i tècnics del departament, per tal de conèixer la situació i les necessitats dels equipaments educatius.

Visita del director general Antoni Massegú a l'INS Mollerussa InteriorEl responsable de centres ha fet una parada l'INS Mollerussa, on s'ha reunit amb l'equip directiu i els industrials que col·laboren en el Campus de Formació Professional. En el decurs de la reunió s'ha proposat a Massegú la necessitat de nous espais en el centre mollerussenc, així com la urgència d'un alberg o residencia per atendre la demanda d'allotjament dels estudiants. Segons els responsables de centre la matrícula arriba als 700 estudiants i un gran nombre d'ells són de fora de la capital del Pla d'Urgell. Actualment l'Oficina d'Habitatge de Mollerussa i particulars ofereixen places d'allotjament que són insuficients.

FERRETERIA-BARO-MARÇ2018El director general ha presentat als assistents a la reunió el nou cicle de Grau Mitjà d'Activitats Eqüestres, una especialitat que completarà la titulació en l'entorn de l'Hípica, que imparteix l'INS Mollerussa, molts d'ells únics a Catalunya, un dels motius de l'increment d'inscripcions en el centre.

Amb aquesta titulació en resultaran professionals de la cria de cavalls, cura i maneig del bestiar, doma de poltres, monitor de campaments, guia d'itineraris a cavall, entre altres.

La comitiva ha visitat el Laboratori d'Olis de l'Institut Josep VallverdúPer la seva banda L'INS Josep Vallverdú de les Borges Blanques impartirà, a partir d'aquest pròxim setembre, el nou Cicle Formatiu de Grau Superior d'Indústries Alimentàries, especialitat Oli d'oliva, que permetrà adquirir el mestratge en molins d'oli.

Aquesta nova oferta acadèmica pel curs 2018-2019 serà única a tot el país, ja que es basa en una part del títol de Grau Superior de Processos i Qualitat en la Indústria Alimentària, del qual se n'impartiran 4 mòduls formatius vinculats a l'oli, acompanyats d'un 5è mòdul específic de l'especialitat, dedicat al control de qualitat i anàlisi sensorial d'oli

En total, el Pla d'Estudis d'aquesta formació dual, que ja ha estat validat tindrà 300 hores impartides al centre, i entre 500 i 1.000 de pràctiques a les empreses i cooperatives del sector.

Els nous estudis de formació professional postobligatoris s'afegeixen als de les mateixes característiques en l'àmbit de titulació superior, que ja s'imparteixen a l'Institut Josep Vallverdú de les Borges, en la modalitat de Vitivinicultura

Fins aquest curs, els alumnes interessats en la modalitat d’oli només disposaven del Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Tècnic/a en Olis d’Oliva i Vins, que també es pot cursar a la capital garriguenca.

L'INS Josep Vallverdú impartirà una especialitat en oli i l'INS Mollerussa en activitats eqüestres
comentaris