L'Espai 'Aliments del Territori i tu' reuneix experts i joves generacions del sector de l'oli
La Fira de l'Oli Verge Extra i les Garrigues obria portes aquest divendres a les Borges Blanques amb una intensa agenda d'activitats, després de l'acte inaugural que ha presidit la diputada al Congrés Laura Borràs.
Una agenda de la en forma part l'espai Aliments del Territori i Tu, on s'aglutinaran al llarg del cap de setmana tot un seguit d'iniciatives de divulgació, pedagogia, formació, i també lleure amb els aliments com a protagonistes. Un espai que impulsa la Diputació de Lleida, amb la voluntat de col·laborar amb els certàmens firals de la demarcació i incidir en el consum de proximitat i els productes de qualitat que s'elaboren en cada comarca.
Segons Joan Talarn, la guia no és altra cosa que la constatació del que l'ens anomena la força dels municipis. El dinamisme que de gener a desembre, i de municipis petis i grans, de la plana a l'alt Pirineu i l'Aran, amb fires, mostres, i mercats que fomenten l'economia, i arrelen les persones als territoris
La tarda ha estat dedicada als menuts, l'espai Aliments del Territori i Tu, es convertia en l'escenari dels tallers gastronòmics en els quals hi han participat una seixantena de nens i nenes. El Petit Complet ha dirigit l'elaboració de Mini croquetes d'oli verge extra de les Garrigues amb ametlles de la comarca.
Acompanyaran a Joan Talarn, en l'estand del Patronat de Promoció Econòmica, a la fira garriguenca, la vicepresidenta Estefania Rufach i el diputat Carles Gibert.