Sessió informativa sobre el Pla Director de Torreblanca-Quatre Pilans

El projecte manté el període d'al·legacions fins al 7 de novembre

Reunió informativa sobre el polígon de Torreblanca-Quatre Pilans. Fotografia: Mario Gascón.
photo_camera Reunió informativa sobre el polígon de Torreblanca-Quatre Pilans. Fotografia: Mario Gascón.

El dimarts 25 d'octubre, va tenir lloc una nova sessió informativa sobre el Pla Director Urbanístic d’Activitat Econòmica de la Plana de Lleida, que defineix com serà el futur polígon de Torreblanca-Quatre Pilans.

La sessió va comptar amb la presència de diverses autoritats municipals i els tècnics caps de servei d’Urbanisme, Laura Fortuny, i d’Obra Pública i Mobilitat, Sergi Gimeno

El polígon de Torreblanca-Quatre Pilans és una oportunitat d’oferir sòl per a acollir noves indústries en unes condicions òptimes de disponibilitat d’espai i de connexions, i que posa a disposició de les empreses de Lleida i el seu entorn les condicions que necessiten per a créixer, sense haver de marxar a altres indrets com la Franja”, ha afirmat Miquel Pueyo.

Aquest és un projecte molt treballat per a buscar el seu encaix en el territori, que minimitza l’afectació sobre els espais naturals i les explotacions agràries i que ha estat molt sensible també per a reduir al màxim l’impacte sobre les construccions establertes en aquesta àrea”, ha assenyalat l'alcalde.

La proposta actual preveu una afectació total amb sòl industrial i infraestructures sobre unes 400 hectàrees (un 30% del total del sector) i 10 habitatges, mentre que a la proposta de 2008 l'afectació era sobre 700 hectàrees i 50 habitatges. 

"Torreblanca ha de donar oportunitat a les empreses de Lleida que volen créixer i per això tenim un sector específic, però també captar empreses a nivell internacional. En el darrer any i mig hem tingut visites d'empreses dels EUA, del sud-est asiàtic, del nord d'Europa, que volen venir a Lleida. Tenim l'oportunitat de captar inversions d'empreses d'alt valor afegit que crein llocs de treball, entre 6.000 i 12.000 i que permetin també la nostra gent jove, que massa vegades han de marxar perquè no troben feina, es pugui quedar", ha explicat Postius.

Durant la sessió també s'ha recordat a tots els presents que fins al 7 de novembre està obert el període d’al·legacions al Pla Director i que aquesta és la via que cal seguir per tal de fer totes les observacions, propostes o esmenes que calguin

Aquesta jornada forma part de les accions de participació ciutadana que s’estan duent a terme per apropar a la ciutadania aquesta iniciativa de promoció de sòl industrial de gran abast per a la ciutat i tot el seu entorn. Així, s’han celebrat diverses jornades amb diferents col·lectius, se n’ha parlat al ple i al Consell de Ciutat i, conjuntament amb la Generalitat de Catalunya, es va organitzar també un procés participatiu coincidint amb la publicació de l’avanç del Pla.

Pel que fa al calendari del projecte, un cop acabat el període d’informació pública, es preveu aprovar definitivament el pla abans que acabi l'any i, en paral·lel, tramitar la gestió per l’adquisició del sòl, la reparcel·lació i la urbanització, per començar les obres entre finals del 2023 o principis del 2024.

La intenció és que les empreses interessades ja puguin demanar llicència per instal·lar-se al nou polígon a partir del primer trimestre de 2023. 

Comentaris