Del 28 de setembre a l'1 d'octubre

La Fira de Sant Miquel dedica la seva 69a edició a debatre la gestió de la sequera

La 69a edició de la Fira de Sant Miquel de Lleida tindrà com principals eixos de debat la gestió de la sequera i també la bioeconomia
Els patrons de Fira de Lleida en la presentació de la 69a edició de la Fira de Sant Miquel - Foto: Oriol Bosch
photo_camera Els patrons de Fira de Lleida en la presentació de la 69a edició de la Fira de Sant Miquel - Foto: Oriol Bosch

La gestió de la sequera i la bioeconomia seran els principals eixos de la 69a edició de la Fira de Sant Miquel de Lleida. Així ho han explicat aquest dimecres els patrons de Fira de Lleida durant la presentació del certamen que registra un "ple absolut" amb 288 expositors que ocuparan 50.000 metres quadrats de recinte firal. Un recinte que enguany s'ha hagut de reestructurar a causa de les obres de remodelació que acaben de començar al Palau de Vidre i que obligarà a traslladar el sector de l'alimentació que hi exposava i també les diferents jornades tècniques que s'hi duien a terme. La Fira de Sant Miquel se celebrarà del 28 de setembre a l'1 d'octubre i també comptarà amb més de 50 activitats paral·leles.

El president de la Cambra de Comerç de Lleida, Jaume Saltó, ha destacat i agraït la confiança del sector per apostar per la Fira de Sant Miquel malgrat dos anys dolents per les gelades primer i ara per la sequera. Amb 288 expositors confirmats, el recinte expositiu dels Camps Elisis registra un ple, tot i que enguany, s'han vist limitats per les obres que acaben de començar al Palau de Vidre.

En aquest pavelló hi havia la zona d'expositors d'alimentació que es traslladarà a l'exterior de pavelló 3. Aliments i Territori, de la Diputació de Lleida, anirà a l'interior d'aquest pavelló, i al 4 hi haurà tota l'exposició relacionada amb la bioeconomia i la 38a edició del Saló Internacional Eurofruit. Les jornades tècniques que també es feien al Palau de Vidre, es faran també en espais específicament condicionats al pavelló 4. A l'exterior també hi haurà la maquinària agrícola, expositors d'automoció i enguany firmes de tractors.

Tant el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, com la delegada del Govern, Montse Bergés, han posat en valor l'oportunitat que suposa la bioeconomia per les terres de Lleida. I es que en el marc de la fira es durà a terme la segona edició de Congrés BIT sobre bioeconomia, tecnologia i innovació. Talarn ha explicat que enguany un dels temes que abordarà és la valorització forestal i la proteïna alternativa. Tot plegat, ha afegit en un moment en què Lleida està treballant per esdevenir el 'hub' referent de la bioeconomia del sud d'Europa, per la qual cosa ha apostat per aprofitar "l'aparador" per la demarcació que representa aquest esdeveniment.

Bergés ha explicat que el Govern participa en el Congrés BIT en dos àmbits i també en 15 jornades i presentació de la Fira de Sant Miquel. Algunes d'elles aborden els "reptes i oportunitats" que representen situacions complicades per al sector agrícola com l'actual sequera.

Finalment, l'alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, ha reconegut que en vista a properes edicions, cal replantejar el model "clàssic" de saló agrícola que és actualment Sant Miquel i avançar "en la línia del que toca", amb valor afegit i en consonància amb aspectes com la bioeconomia. Tot plegat pensant en el futur i el moment actual. Segons Larrosa, es tracta d'una "reflexió" que li arriba des de diferents àmbits dels patrons de Fira de Lleida i que començaran a abordar a partir del tancament de la 69a edició del certamen.

Comentaris