Arrels Sant Ignasi demana suport per mantenir el refugi climàtic per a les persones sense llar

Una cinquantena d'usuaris es beneficien d'aquest servei que ofereix empara davant les baixes temperatures de l'hivern

Interior de la Fundació amb persones sense llar - Foto: Alba Mor
photo_camera Interior de la Fundació amb persones sense llar - Foto: Alba Mor

La Fundació Arrels Sant Ignasi fa una crida a la població per tal de donar continuïtat al refugi climàtic que va engegar el passat estiu al Centre Obert de Lleida. Es tracta de la campanya 'Un lloc amb caliu, un lloc com a casa', que té per objectiu finançar l'ampliació horària del servei durant els migdies i els caps de setmana dels mesos d'hivern. Mentre que a l'estiu el refugi climàtic protegia a persones vulnerables dels efectes de la calor, a l'hivern s'ofereix empara a una cinquantena de persones sense llar davant les adversitats climàtiques i les baixes temperatures a la capital del Segrià, on durant aquesta setmana s'han assolit els tres graus sota zero segons dades del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC).

Interior de la Fundació - Foto: Alba Mor

La fundació alerta que el clima canviant afecta de manera directa a les persones en situació de vulnerabilitat, ja que no tenen un lloc adequat per refugiar-se d'aquests efectes. L'estat de salut de les persones sense llar que es troben desprotegides davant els fenòmens meteorològics durant l'hivern empitjora i, en alguns casos, s'arriba a la hipotèrmia.

Per aquest motiu, l'entitat va apostar per enllaçar la temporada d'estiu del servei amb la d'hivern. "Quan van baixar les temperatures, vam canviar l'horari", ha explicat la directora d'Arrels Sant Ignasi, Rosa Majoral, qui afegeix que per donar continuïtat al servei caldria aconseguir 12.000 euros. Les donacions es poden fer a la pàgina web de l'entitat.

Interior de la Fundació - Foto: Alba Mor

El refugi climàtic ofereix esmorzar, beguda calenta i un parell d'hores de descans en un matalàs. "La gent agraeix un lloc tranquil on descansar i refer-se de la situació de carrer", ha dit Majoral. Una d'aquestes persones és l'Ilyass, qui ha lamentat que "estar al carrer és molt dur".

Així mateix, el refugi també serveix com un espai de socialització. De fet, la Patrícia, que és de Múrcia, explica que dins del refugi ha trobat companys amb els quals se sent acollida.

Comentaris