02.12.2020 |
Territoris.cat

Mascaretes, gel hidroalcohòlic i nervis en l'arrencada del curs escolar a Lleida

Un total de 55.934 alumnes comencen avui el curs escolar a la demarcació de Lleida
Mascaretes, gel hidroalcohòlic i nervis en l'arrencada del curs escolar a Lleida

Nervis, ganes, tensió, sentiments contradictoris, i tot plegat entre mascaretes, gel hidroalcohòlic i entrades esglaonades. Aquestes han estat algunes de les emocions viscudes, i els complements de petits i grans, de l'inici del curs escolar que ha tingut lloc aquest matí a les escoles i instituts de la demarcació de Lleida. 

Un incert i esperat curs escolar 2020-2021 que ha arrencat amb 55.934 alumnes, 1.275 menys que l'any passat. Ho fa també amb 141 professors de baixa a causa de la COVID-19

Tot i que Educació ja va anunciar la setmana passada que ha cobert aquestes baixes, i ha impulsat 314 places de professors de nova creació, als centres no han notat massa aquests reforços ja que a la pràctica suposa comptar amb un o dos mestres més.

Pel que fa a les ràtios dels grups escolars, la majoria de centres educatius tenen classes entre 14 i 17 alumnes. Això no obstant, en un de cada quatre centres tenen grups per sobre de 20 alumnes. En aquests casos, s'estan prenent mesures per fer desdoblaments i s'ha demanat a les escoles habilitar espais disponibles.

Entrada dels alumnes a l'institut Samuel Gili i Gaya de Lleida. Imatge del 14 de setembre de 2020. (Horitzontal)

En el cas dels instituts Joan Oró i Samuel Gili i Gaya de Lleida, han aconseguit baixar d'uns 30 a uns 25 els alumnes per classe i han separat les taules. També han habilitat l'aula d'informàtica per poder acollir alumnes de batxillerat.

Hi ha també 483 docents vulnerables que necessiten alguna mesura de protecció per poder evitar contagis. D'aquests, 277 han pogut incorporar-se al lloc de treball amb els alumnes i duen mascaretes FP2.

A 206 se'ls ha adaptat el lloc de treball al mateix centre per poder fer les classes a distància i a d'altres se'ls ha concedit la baixa perquè no era possible garantir la seva seguretat a causa del seu alt índex de vulnerabilitat

Entre el professorat que no ha pogut començar el curs es troben els 8 membres de l'Institut Joan XXIII de Lleida que van estar en contacte amb un altre professor positiu de COVID-19. Tot i que han donat negatiu a la prova PCR han d'estar en quarantena i no tindran l'alta fins al 16 de setembre.

En total, ja sigui per coronavirus, per altres patologies o embaràs, a la demarcació hi ha uns 500 professors (un 8% del total) que estan de baixa i no han pogut començar el curs

Mascaretes, gel hidroalcohòlic i nervis en l'arrencada del curs escolar a Lleida
comentaris