27.05.2022 |

Arrenca el procés per construir el nou pavelló de Fira de Lleida

Miquel Pueyo va anunciar que la Paeria es planteja, i ho farem en les setmanes o mesos vinents, incorporar el Palau de Vidre a la nostra sol·licitud del pla d’impuls de rehabilitació d’edificis públics dels fons europeus
Acte de signatura del conveni Fira de Lleida ©FiraLleida
Acte de signatura del conveni Fira de Lleida ©FiraLleida
Arrenca el procés per construir el nou pavelló de Fira de Lleida

Els quatre patrons de Fira de Lleida, Generalitat, Diputació, Paeria, i la Cambra de Comerç de Lleida van signar el passat dissabte el conveni que permetrà iniciar el procés de construcció del nou pavelló de Fira de Lleida. L'acte va estar presidit pel conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, a qui van acompanyar el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, el Paer en cap de Lleida, Miquel Pueyo. També hi van assistir el president de la Cambra de Comerç de Lleida, Jaume Saltó, i el director de Fira de Lleida, Oriol Oró

Les quatre administracions han coincidit a considerar d’interès general que es construeixi aquest nou equipament per l’impacte econòmic i social que té en el territori de Lleida, en el conjunt de l’empresariat i per les sinèrgies d’impuls econòmic que generarà

Torrent, va dir que es tracta d’“un pas per fer-lo realitat en els pròxims anys, com més aviat millor”. Va destacar que Catalunya “és referent en l’àmbit firal al sud d’Europa” i va remarcar l’aposta del Govern “amb Lleida i el territori en la generació de plataformes perquè tots tinguin les mateixes oportunitats”.

Acte de signatura del conveni Fira de Lleida ©FiraLleidaEl president de la Diputació de LLeida, Joan Talarn, va destacar que “Fira de Lleida és un dels motors econòmics de les Terres de Lleida, Pirineu i l’Aran, i que la ciutat de Lleida demostra que vol exercir una capitalitat còmplice amb els municipis que la vinculen a la seva realitat econòmica i social i al seu imaginari cultural. Una complicitat que trobem en l’equilibri solidari i empàtic de la capital amb el territori per fer-la referent real de la demarcació que representa”. Igualment ha ressaltat que “la implicació de la Generalitat en el projecte significa que també la nostra capital rep la complicitat de la capital de la Nació, i aquesta sinèrgia només pot ser positiva per a l’impuls de la nostra economia”.

Miquel Pueyo, va detallar que el pavelló tindrà una dimensió de 93 per 44 metres i 4.138 m² de superfície i estarà ubicat al costat del Pavelló 4. El Paer en cap va remarcar que les quatre institucions “hem estat capaces d’alinear-nos i tenir una visió més enllà dels mandats institucionals” per acabar amb una “carència endèmica”. 

Jaume Saltó, president va considerar que ajudarà a convertir Lleida en un hub AgroBioTech. El màxim responsable de les fires lleidatanes, Oriol Oró, va subratllar que “permetrà augmentar la capacitat expositiva i condicionar l’espai firal, i continuar competint i creixent”“Ens donarà impuls per consolidar la segona posició a Catalunya en nombre de certàmens i fires internacionals”, va afegir Oró.

Pavelló de vidre de Fira de Lleida

Futur del pavelló de vidre

Miquel Pueyo va anunciar que “la Paeria es planteja, i ho farem en les setmanes o mesos vinents, incorporar el Palau de Vidre a la nostra sol·licitud del pla d’impuls de rehabilitació d’edificis públics dels fons europeus”. El futur d’aquest edifici, que acull activitats firals i també s’utilitza com a mesquita, fa anys que està en debat, entre els que defensen rehabilitar-lo i els que preferirien que fos enderrocat.

Arrenca el procés per construir el nou pavelló de Fira de Lleida
comentaris