Les associacions veïnals recuperen la Xarxa Solidària de Lleida

La plataforma va néixer durant el confinament i ara vol ser un altaveu per al voluntariat de la ciutat

La nova web de la Xarxa Solidària de Lleida
photo_camera La nova web de la Xarxa Solidària de Lleida

La Federació d’Associacions de Veïns de Lleida (FAVLL), ha iniciat la recuperació de la Xarxa Solidària de Lleida, amb el suport de la Paeria de Lleida i la col·laboració de la Federació Catalana del Voluntariat Social (FCVS-Lleida). Per fer-ho, s’ha presentat el nou espai web de la xarxa des d’on es podrà accedir als seus diferents serveis.

L’Ajuntament de Lleida va impulsar la Xarxa Solidària de Lleida en plena crisi de la covid-19, per a fer front a les situacions de persones en una situació d’especial vulnerabilitat.

Amb l’inici de la desescalada l’administració va creure oportú tancar la xarxa i tenir el compromís de traspassar-la a la ciutadania.

El relleu en la gestió de la Xarxa Solidària l’ha agafat la FAVLL, que ha iniciat la seva recuperació per fer-la créixer i consolidar-la, tant en temps de pandèmia com per a la promoció de l’acció voluntària de la ciutadania del dia a dia.

El nou espai web, que s’ha creat per sintetitzar els serveis de la xarxa, va dirigit a tres perfils: persones que per alguna raó es troben en situació de vulnerabilitat i dependència i necessiten ajuda temporal o continuada, persones que vulguin prestar ajuda o fer suport de manera voluntària als qui més ho necessiten i, finalment, a aquelles entitats de la ciutat de Lleida que tinguin projectes de voluntariat social en marxa i vulguin fer ressò de la seva activitat.

El president de la Federació d’Associacions de Veïns, Toni Baró, ha explicat que aquest és un projecte seriós i ambiciós basat en la formació i tenint com a punt de mira fer les coses bé. Ha volgut aclarir que des de la FAVLL no hi ha cap afany de protagonisme, ni de lideratge. El que volem és fer una feina efectiva perquè la gent respongui.

La presentació de la recuperació i la nova web de la Xarxa Solidària de LleidaPer la seva banda, la regidora de Participació Ciutadana i Lluita contra la Corrupció, Elena Ferre ha destacat que aquesta iniciativa, que va néixer com una eina comunitària per unificar i fomentar el voluntariat, ara amplia el camp d’acció per fer d’altaveu de tots els projectes de voluntariat de la ciutat de manera que es puguin acostar a la ciutadania.

Finalment, la coordinadora de la Federació Catalana del Voluntariat, Rosa Palau, ha agraït la sensibilitat de la Paeria a atendre les necessitats de la ciutat i del territori, i ha reconegut el compromís de la FAVLL amb aquesta iniciativa que ha qualificat com una aposta molt important, a més de ser un potent altaveu que arribarà a molts llocs, en referir-se a l’espai web que avui es presentava.

L’eina habilitada per a contactar ràpidament amb la Xarxa serà la seva nova web, però també s’hi pot contactar per telèfon (640 684 281), de dilluns a divendres, de 9 a 12 hores o escriure a l'adreça electrònica [email protected].

Comentaris