29.01.2022 |
Territoris.cat

ARRAN D'UNES PINTADES QUE DENUNCIAVEN LA NEGATIVA DE L'ESGLÉSIA A DONAR DADES D'ABUSOS SEXUALS

El Bisbat de Lleida i els Mossos acusen d'amenaces tres militants d'Endavant

Endavant expliquen que se'ls atribueixen unes cartes anònimes enviades al Bisbat per una persona que afirma haver estat víctima d'abusos sexuals durant els anys 60 i 70 per part d'un membre actual de la cúria de la diòcesi de Lleida
edida per Endavant
Pla general on es pot veure un moment de la roda de premsa d'Endavant just davant del Bisbat de Lleida, el dimecres 1 de desembre de 2021. (Horitzontal)
Un moment de la roda de premsa d'Endavant just davant del Bisbat de Lleida - Foto: cedida per Endavant
El Bisbat de Lleida i els Mossos acusen d'amenaces tres militants d'Endavant

L'organització Endavant-OSAN ha fet pública aquest dimecres la denúncia contra tres dels seus militants per part del Bisbat de Lleida. Aquesta arrenca arran d'unes pintades que, l'agost de 2019, denunciaven la negativa de l'Església a donar les dades sobre els abusos sexuals alhora que n'assenyalava la seva complicitat i encobriment. Segons Endavant, la denúncia vincula l'acció amb unes cartes anònimes enviades al Bisbat per una persona que afirma haver estat víctima d'abusos sexuals durant els anys 60 i 70 per part d'un membre actual de la cúria de la diòcesi de Lleida.

L'organització creu que la investigació dels Mossos és "política" i que es basa en fitxers policials "il·legals"

Segons Endavant, els fitxers policials no serien vàlids perquè relacionen els militants entre si a través d'observacions dels mossos fetes en altres dates i els vinculen a un mateix "cercle" polític. Alhora, afegeixen des de l'organització independentista, malgrat que en l'atestat policial s'afirma que no es pot determinar qui ha escrit les cartes, les atribueixen als militants d'Endavant. Per això, consideren especialment greu que mentre se'ls acusa, ni mossos, ni bisbat, ni la Justícia estiguin investigant els abusos denunciats a les cartes.

Per aquest motiu, conjuntament amb la seva advocada, han anunciat que les posaran en coneixement de la fiscalia, alhora que es posen a disposició de qualsevol altra víctima que pugui existir per fer-ne nous trasllats o denunciar-ho públicament.

Els tres militants acusats han d'anar a declarar als jutjats de Lleida el pròxim dimarts 14 de desembre i per això s'ha convocat una concentració de suport.

El Bisbat de Lleida i els Mossos acusen d'amenaces tres militants d'Endavant
comentaris