Crònica

Els Castellers de Lleida fan castells de sis en la segona actuació del tram

El passat diumenge 27 d'agost, els Castellers de Lleida es van desplaçar a Alpicat per fer-hi una actuació amb motiu de la Festa Major de la localitat, va ser la segona actuació del segon tram de la temporada de la colla després de les vacances d'estiu
4d6 dels Castellers de Lleida en una actuació durant la Festa Major d'Alpicat - Foto: Castellers de Lleida
photo_camera 4d6 dels Castellers de Lleida en una actuació durant la Festa Major d'Alpicat - Foto: Castellers de Lleida

L'actuació s'inicià amb dos pilars de quatre d'entrada. El primer castell de la jornada va ser un ferm 4d6, on es va aprofitar per donar rodatge als castellers de tronc i per estrenar a nous membres a la pinya.

En segona ronda van enlairar el 2d6. La colla encara treballa per apujar la torre un pis més com més aviat millor.

Seguidament, la colla va apostar pel 3d6, castell que va permetre rodar la canalla del pom de dalt.

L'últim castell del dia va ser un 4d6 net, és a dir, sense pinya. En aquest castell es va poder observar una lleugeresa poc habitual en els castellers i castelleres que acostumen a fer aquest castell. Això es deu al fet que la colla s'està preparant per fer el 4d8 en properes actuacions i aquest tipus de proves simulen el tronc que pujarà en aquest castell.

L'actuació va concloure amb un pd5. La colla també va organitzar un escalabirres a les pistes del Parc del Graó.

La colla encara el segon tram de la temporada amb moltes ganes i motivació. Els seus objectius són poder portar estructures de la gamma alta de 7 a totes les places possibles. El principal objectiu és recuperar els castells de 8 així com el 2d7.

Amb l'inici del segon tram, també ha arribat la reobertura del bar dels Castellers de Lleida, ubicat al local, a l'antic convent de Santa Clara. En el nou restaurant hi podrem trobar entrepans, tapes, etc... .

Els Castellers de Lleida assagem al carrer Lluís Besa, 7. Els dimecres de les 20h a les 22h del vespre. Els divendres de 20h a 21h es realitzarà l'escola de castells, un espai on poder endinsar-te en el món casteller. Podràs aprendre el vocabulari casteller, com estar en les diferents posicions de la pinya o fins i tot a pujar a sobre d'altres persones. A les 21h començarà l'assaig general fins a les 23h, us hi esperem!

Ivan Quílez i Bruna Menén

Comentaris