'Chipipork', del restaurant Brasa d'Or, nova guanyadora de la Ruta de la Tapa de Lleida

L'Altar ha quedat en segona posició i Glass Go s'ha adjudicat el premi de la tapa del públic, escollida digitalment

Restauradors guanyadors dels diversos guardons de la Ruta de la Tapa de Lleida 2022. Fotografia: Àlex López / Ramon Gabriel.
photo_camera Restauradors guanyadors dels diversos guardons de la Ruta de la Tapa de Lleida 2022. Fotografia: Àlex López / Ramon Gabriel.

La tapa 'Chipipork', del restaurant Brasa d'Or, ha estat la guanyadora del Premi del Jurat a la millor tapa de la VI edició de la Ruta de la Tapa de Lleida, una cita ja consolidada organitzada per la Federació d'Hostaleria de Lleida i San Miguel.

El seu secret: una torrada de pa fregida amb papada en dues coccions i calamarset farcit d'escalivada a la brasa amb fons fosc de Selecta de San Miguel i aroma de fum

El segon premi, dotat amb 500 euros, ha anat a parar al restaurant L'Altar per 'Altartun', un llom de tonyina curat sobre torradeta de pa de pagès amb crumble d'ametlles i poma àcida i maionesa de remolatxa.

Destaca que més de 6.000 persones han participat de manera digital en l'elecció de la millor tapa popular, atorgant el premi de 500 euros a l'establiment Glass Go per la 'Croqueta d'ànec i foie', una croqueta tradicional d'ànec i foie sobre melmelada de taronja amarga.

Un total de 44 establiments d'hostaleria de Lleida s'han sumat a la ruta que convida als lleidatans a redescobrir i donar suport a l'hostaleria per reforçar la connexió emocional dels ciutadans amb els negocis locals.

Els establiments participants han facturat un total de 107.800 euros i han venut un total de 31.000 tapes, una mitjana de 3.593 tapes diàriament, el que suposa una mitjana de 700 tapes per establiment

La Ruta de la Tapa forma part de la campanya 'Ciudades Magníficas 2022' de Cervezas San Miguel, i que dona suport a l'hostaleria i els comerços de la ciutat. 

Comentaris