Els béns mobles del Molí de Sant Anastasi de Lleida ja estan inventariats

Unes tasques impulsades des del Museu de l’Aigua i l’Arxiu Arqueològic de Lleida

Moli de Sant Anastasi del barri de la Bordeta. Fotografia: ©joperez
photo_camera Moli de Sant Anastasi del barri de la Bordeta. Fotografia: ©joperez

Finalitzen les tasques d'inventari dels béns mobles del Molí de Vilanoveta, nom amb el qual també es coneix el Molí de Sant Anastasi del barri lleidatà de la Bordeta.

Un projecte impulsat des del Museu de l’Aigua i l’Arxiu Arqueològic de Lleida i que ha permès identificar, fotografiar i catalogar 227 elements conservats, a més determinar-ne l’ús i la localització original

L’edifici, que ultima els darrers treballs per poder-se obrir al públic, ha estat objecte d’estudis i recerca al llarg de tots aquests anys.

Amb aquest inventari es compta amb una eina fonamental per a la gestió patrimonial i per a la configuració de futurs projectes de recerca, divulgació i educació. L’objectiu principal de l’encàrrec és poder restituir el màxim de peces en un futur i poder explicar millor aquest conjunt patrimonial del Museu de l’Aigua.

Un dels aspectes més rellevants de l’antic molí fariner és el conjunt de peces de la maquinària del molí. Aquestes peces foren desmuntades en les primeres intervencions a l’edifici, a causa de les obres de condicionament com a equipament públic. Ara s’ha dut a terme un inventari precís de tot el conjunt patrimonial, conservat al mateix edifici i a l’Arxiu Arqueològic.

El molí de Vilanoveta, documentat al segle XII, fou una de les factories més rellevants de la zona dedicades a la molta de gra

Comentaris