28.10.2021 |
Territoris.cat

El col•lectiu EBLleidaenlluita presentarà una moció contra la pujada de taxes de les bressol

Aquest moviment s’uneix contra l’encariment del 151% de l’escola bressol lleidatana, previst pel curs vinent

ndp2
Fotografia: EBLleidaenlluita
El col•lectiu EBLleidaenlluita presentarà una moció contra la pujada de taxes de les bressol

El col·lectiu EBLleidaenlluita, format per mares, pares, AMPES i associacions de veïnes d’arreu de la ciutat de Lleida, presentarà aquesta setmana una moció al Ple de la Paeria contra la pujada desmesurada de les taxes de l’escola bressol prevista pel curs 2021-22.

Aquest encariment del servei es va aprovar provisionalment al Ple de la Corporació  Municipal de l’Ajuntament de Lleida el passat 9 d’octubre de 2020, i modificaria l’Ordenança fiscal 2.11 del Serveis Educatius públics. Així ho recull el Butlletí de la Província de Lleida (DOP 198, de 14 d’octubre de 2020), i es deixa en exposició pública fins el dia 25 de novembre.

Els textos corresponents al desenvolupament de les esmentades ordenances no van ser visibles per la ciutadania, però, fins el dia 2 de novembre de 2020, dia en el qual es van publicar al lloc web de la Paeria de Lleida, a petició explícita dels propis ciutadans. Caldria, doncs, allargar el període d’exposició pública del document als 30 dies, com indica la llei.

Amb l’esmentada modificació, la Paeria proposa apujar la quota dels serveis educatius de 0 a 3 anys un 151%, passant dels 91,35 euros actuals als 230 euros.

A més a més, la proposta inclou un sistema de tarifes progressives encara per definir en funció de la renda familiar i el nombre de membres de la unitat familiar.

EBLleidaenlluita no comprèn la radicalitat i urgència d’aquesta decisió en un moment tan delicat per moltes famílies lleidatanes, les quals han de conviure amb teletreball, ERTOS, baixades de facturacions i quarantenes a causa de la pandèmia

La voluntat del moviment EBLleidaenlluita, endegat des de fa parell de setmanes, és aturar la pujada desmesurada de les taxes, continuar amb les actuals i exigir el manteniment de la qualitat del servei i la seva gratuïta en infants de 0 a 3 anys.

EBLleidaenlluita, a més, reclama que continuïn obertes dues de les divuit escoles bressols municipals que es preveuen tancar també de cara al curs vinent. Es tracta de l’Escola Bressol Municipal Vailet i l’Escola Bressol Municipal Germans Grimm, ambdues situades al barri del Clot de les Granotes. El seu tancament comportaria la negació d’educació bressol pública al propi barri i a rodalies (Hospitals i Zona Alta), així com dificultaria encara més la conciliació familiar i obligaria a traslladar a desenes d’alumnes a altres zones o a l’escola bressol privada.

EBLleidaenlluita aposta per tornar a les condicions dels serveis ofertats el curs passat i que no es mantenen en l’actual, com ara la gratuïtat del servei d’acollida o l’existència del grup de P0 en totes les escoles bressol

Per altra banda, EBLleidaenlluita va iniciar una recollida de signatures a través de la plataforma change.org que, a dia d’avui, ha aconseguit el suport de més 1.175 persones. Es pot participar en la mateixa fins el dia 17 de novembre, quan es donarà per tancada la campanya.

A més, els representants de l’EBLleidaenlluita sol·licitaran aquesta setmana una trobada amb l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, per tal d’explicar-li directament i sense intermediaris les principals preocupacions de les famílies afectades i les mesures ideades entre tot el col·lectiu.

 

El col•lectiu EBLleidaenlluita presentarà una moció contra la pujada de taxes de les bressol
comentaris