Colofó de les Festes de la Tardor en temps de pandèmia

Festes de la Tardor han ajudat a recuperar l’activitat cultural i de les indústries auxiliars, així com indirectament a l’hostaleria i la restauració, davant la crisi econòmica derivada de la sanitària
Festes de tardor Lleida 2020 @JaviMartín
photo_camera Festes de tardor Lleida 2020 @JaviMartín

Lleida va cloure aquest dimarts les Festes de la Tardor amb el Castell de Focs, que per primera vegada es va traslladar a la Llengua de Serp de la Seu Vella, perquè pugui ser contemplat des de qualsevol indret de la ciutat, preservant les mesures de seguretat imposades per les restriccions de la COVID-19 i evitar les aglomeracions.

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, va aprofitar la visita a la passada de lluïment del Seguici de les Festes de la Tardor per fer un balanç altament positiu dels actes realitzats..

Amb les Festes de la Tardor, hem intentat donar resposta a la necessitat psicològica de la nostra gent, la societat lleidatana, a gaudir d’una estona de distensió i satisfacció. Tenim l’obligació de mirar cap al futur, pensant en els nostres fills i filles, prenent totes les mesures de seguretat

Festes de tardor Lleida 2020 3El paer en cap ha assenyalat que la valoració personal de les festes no pot ser més que positiva. Malgrat que encara resten per realitzar-se alguns actes de la jornada d’avui, el balanç és positiu perquè hem tingut una ocupació real al voltant del 90% de l’aforament previst. És cert que en gairebé tots els espectacles s’han exhaurit les entrades i que, en alguns, a l'hora de l’inici no s’han omplert les localitats per culpa del mal temps o l’amenaça de pluja. Cal dir, però que en la majoria dels actes, s’ha acabat d’omplir l’aforament, deixant entrar altra gent previ registre de dades, un cop ha accedit tot el públic que venia amb la reserva online o telefònica.

Miquel Pueyo també ha explicat que aquestes Festes de la Tardor han ajudat a recuperar l’activitat cultural i de les indústries auxiliars, així com indirectament a l’hostaleria i la restauració, davant la crisi econòmica derivada de la sanitària. 

El regidor de Festes, Ignasi Amor, s’ha mostrat molt satisfet de la manera que s’han desenvolupat les Festes de la Tardor més diferents de la història de la ciutat.

El més fàcil era no fer res, el difícil ha estat fer-ho, perquè tothom pogués gaudir i participar, tot i les mesures de seguretat que ens ha imposat la COVID-19

Festes de tardor Lleida 2020 @JaviMartínTota una experiència que permet extreure lliçons de cara al futur, segons Ignasi Amor. Tenim previst posar-la en comú amb Barcelona i Tarragona, que són ciutats que aquests dies també han fet la seva festa major i han tingut els mateixos problemes, per resoldre aspectes com el dels aforaments exhaurits que després no s’acaben d’ocupar, per exemple. Caldrà mantenir converses i agafar idees, que ens ajudin a reformular les coses que s’han anat fent fins ara.

Paral·lelament, la Regidoria de Festes ja treballa en l’organització de properes activitats, després del balanç positiu de les Festes de la Tardor.

Hi ha ganes de fer actes massius perquè és un pol de positivisme extraordinari, veure la gent gaudir plegats, però davant la situació que vivim, tothom ha de comprendre que encara haurem de conviure amb aforaments limitats

Festes de tardor Lleida 2020 @JaviMartínLa Paeria ha disposat d’un aforament total d’11.635 places pels 26 actes del programa per les Festes de la Tardor. 10.038 es van distribuir a través de la venda o reserva online, essent els concerts dels Camps Elisis els de major afluència, ja que tots ells van exhaurir les localitats del recinte.

Comentaris