El Comú de Lleida demana a Pueyo que rectifiqui amb la destitució de Talamonte

Acusa d'aplicar-los un 155 i considera que la decisió ha estat "impulsiva" i que només pretenia evitar que votessin no a Torre Salses
Laura Cortés
Pla tancat del regidor del Comú de Lleida, Sergi Talamonte, durant una atenció als mitjans després de ser destituït de les seves funcions. Imatge del 15 de juliol de 2021.
photo_camera El regidor del Comú de Lleida, Sergi Talamonte, durant una atenció als mitjans després de ser destituït de les seves funcions - Laura Cortés

El Comú de Lleida ha acusat l'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, d'aplicar-los un 155 amb la destitució del regidor Sergi Talamonte de totes les responsabilitats de govern i li demanen que "rectifiqui". Consideren la decisió de l'alcalde "impulsiva" i que l'únic que pretenia era evitar que votessin "no" a la reparcel·lació de Torre Salses, és a dir, "per impedir que complim amb un mandat electoral que crèiem que compartíem", lamenta la regidora Elena Ferre. "Posats a fer un 155, que sigui valent i ho faci del tot. Si no està disposat a restituir Talamonte, que expulsi el Comú íntegrament del govern", afegeix. Per la seva banda, Talamonte lamenta que Pueyo l'acusi de "deslleial" i diu que en un govern de coalició les discrepàncies són "sanes".

El Comú ha explicat que Pueyo els ha convidat a la Comissió de seguiment del Pacte d'Entesa convocada divendres. Ho entenen com "un pas per mirar de refer les confiances que s'han trencat" però alerten que només hi assistiran si es restitueix Talamonte. "No té sentit anar a parlar de les condicions d'un pacte quan una de les parts ha estat exclosa del govern per les altres dues", entén Ferre.

Comentaris