El Comú de Lleida porta la Paeria al jutjat per obtenir un "no definitiu" a Torre Salses

El grup acusa el govern municipal de "no fer res" per evitar que el parc comercial i d'oci acabi tirant endavant

Els regidors del Comú de Lleida a la Paeria, Sergi Talamonte i Elena Ferre, davant dels jutjats de Lleida

Data de publicació: dilluns 28 de febrer del 2022, 13:09

Localització: Lleida

Autor: Salvador Miret
photo_camera Els regidors del Comú de Lleida a la Paeria, Sergi Talamonte i Elena Ferre, davant dels jutjats de Lleida - Foto: Salvador Miret

El Comú de Lleida ha presentat un recurs contenciós administratiu contra l'Ajuntament de Lleida per l'aprovació del planejament urbanístic derivat del SUR-42 (Torre Salses), on Eurofund i Frey projecten un parc comercial i d'oci de 55.000 metres quadrats. Considera que el planejament "s'ha tirat endavant sense l'avaluació ambiental prèvia exigible en una modificació del Pla parcial que es fa sobre un terreny no qualificat com a urbà".

El Comú acudeix a la justícia per obtenir "no definitiu i legal" al projecte, després que la Paeria descartés fer una revisió d'ofici i també desestimés el recurs de reposició presentat pel Comú

El grup lamenta que el govern d'ERC i Junts digui que està en contra de Torre Salses mentre "no fa res per evitar-ho".

El Comú de Lleida ha decidit acudir al jutjat contenciós administratiu per obtenir un "no definitiu i legal" al projecte comercial de Torre Salses. El regidor Sergi Talamonte ha indicat que el grup municipal ja va intentar que la Paeria revisés d'ofici tot el procediment de tramitació del projecte de Torre Salses en considerar que requeria de l'avaluació ambiental pertinent. Posteriorment, la formació va presentar un recurs de reposició, que va ser desestimat per la Junta de govern local, contra l'aprovació dels expedients vinculats a Torre Salses.

"El que s'ha estat fent fins ara amb Torre Salses només han estat actuacions que no són de calat i que no impedeixen la implantació del nou centre comercial amb petites modificacions o amb la voluntat de canvi polític per part d'un altre consistori", ha dit Talamonte. "Van tombar el recurs de reposició que va presentar el Comú, no van voler fer una revisió d'ofici, s'han estat aprovant tots els plans derivats, tant la urbanització com la reparcel·lació, i, fins i tot s'ha aprovat la constitució de la junta de compensació", assenyalat.

En aquest sentit, des del Comú han carregat contra l'actuació del govern d'ERC i Junts. "Entenem que no poden anar dient és que no volen aquest model comercial i, en canvi, no fer el que és efectiu i real per evitar que sigui possible", ha dit la regidora Elena Ferre. "L'única forma d'acabar amb Torre Salses és acabar amb el planejament que li dona dret i veiem que la voluntat del govern de la Paeria no és anar en aquesta línia que és l'única que realment pot parar Torre Salses i, per això, no tenim cap altra opció que recórrer a la via judicial", ha exposat Talamonte. "Si el jutge dona la raó que es va fer sense la tramitació ambiental, aquest planejament seria declarat nul", ha afegit.   

"La Paeria va avançant cap a la tramitació i qui ha dit no amb grans titulars ha estat la Generalitat i qui ha tingut una posició més ferma que l'Ajuntament", ha afirmat Ferre. "Si estàs dient no a Torre Salses, que els teus actes administratius es corresponguin amb coherència amb el que estàs defensant", ha afegit.

La tramitació del planejament urbanístic derivat del projecte de Torre Salses va comportar la sortida del Comú del govern municipal

Elena Ferre ha reiterat el "no" del Comú al model comercial de Torre Salses. "És un model comercial caduc que respon, per una banda, a un model especulatiu i, per altra, a un model de grans superfícies que el que fa al final és buidar al petit comerç de proximitat del centre de la ciutat i generar ocupacions que són precàries", ha remarcat la regidora.

Comentaris