El Concurs Periodístic Josep Pernau convoca a alumnes d'ESO, Batxillerat i FP

Aquest concurs periodístic està adreçat a estudiants de Lleida que estiguin cursant ESO, Batxillerat o cicles formatius i busca motivar l’alumnat a expressar la seva veu i mirada del món en el qual vivim
Rafa Gimena i Sandra Castro ©Paeria
photo_camera Rafa Gimena i Sandra Castro ©Paeria

La regidoria d’Educació de la Paeria de Lleida ha convocat una nova edició del Concurs Periodístic Josep Pernau, una iniciativa que va néixer amb la voluntat de fomentar l'escriptura entre els estudiants de secundària i batxillerat, i que en la seva setzena edició incorpora la categoria de fotografia periodística.

El passat dijous la regidora de l'àrea d'EducacióSandra Castro, juntament amb el president de la Demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes, Rafa Gimena van presentar la convocatòria d'enguany del certamen, que ha considerat que la fotografia té un paper important en l'àmbit de la comunicació actual.

Castro, va explicar que “el concurs incentiva la mirada crítica dels més joves i despertar vocacions periodístiques, tot afavorint la participació de la comunitat educativa de Lleida. A més, es pretén potenciar la participació de més centres educatius”.

Bases de la convocatòria

Les categories:
• 1a Categoria: 1r i 2n d’ESO (Text)
• 2a Categoria: 3r i 4t d’ESO (Text)
• 3a categoria: Batxillerat i cicles formatius (Text)
• 4a Categoria: Batxillerat i cicles formatius (Fotografia Periodística)

La data límit de presentació dels treballs d’aquesta XVI edició és el 26 de febrer de 2022. Pel que fa a l’acte de lliurament de premis, tindrà lloc al mes d’abril de 2022 al Saló de Plens de l’Ajuntament.

Els treballs premiats i finalistes es publicaran als diaris locals de Lleida i també se’n farà difusió a diferents emissores de ràdio i xarxes socials.

El Jurat està format per periodistes i membres del col·lectiu del professorat de secundària, Batxillerat o cicles formatius de centres educatius de Lleida i presidit pel president de la Demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Rafa Gimena.

En l’anterior edició, el Concurs Periodístic Josep Pernau, va rebre 233 treballs 86 de 1r cicle d’ESO; 79 de 2n cicle d’ESO, i 68 de Batxillerat i cicles formatius

Aquest concurs periodístic porta el nom del periodista lleidatà Josep Pernau. Nascut a Lleida el 26 de desembre de 1930 i llicenciat en l'Escola Oficial de Periodisme de Barcelona, va ser un dels fundadors del Grup Democràtic de Periodistes i en la seva trajectòria destaca el seu treball per la defensa dels drets dels periodistes a través de diferents associacions, com el Col·legi de Periodistes de Catalunya, del que va ser degà entre els anys 1991 i 1997 i va impulsar el Codi Deontològic.

Comentaris