9 de desembre

Una conferència al voltant de l'extrema dreta tancarà les activitats de Memòria de Lleida

'L’extrema dreta d’avui: una perspectiva europea' anirà a càrrec de Xavier Casals Meseguer, professor d’Història de la Universitat Ramon Llull

Extrema dreta europea
photo_camera Extrema dreta europea

El dijous 9 de desembre finalitzaran les activitats de Memòria Democràtica de l’any 2021 amb la realització de la conferència 'L’extrema dreta d’avui: una perspectiva europea'.

L'extrema dreta té una importància creixent, en la mesura que guanya presència institucional i els seus partits tendeixen a deixar de ser forces 'antisistema' per esdevenir partits de govern. Definir aquest sector ideològic avui és difícil. Assistim al retorn del feixisme o a un fenomen nou? Fins a quin punt és important la dimensió populista del seu discurs? Quina és la seva situació a Europa? Aquesta conferència vol oferir claus per a comprendre aquestes qüestions i presentar una visió panoràmica, a grans trets, per tal d'entendre aquesta realitat política.

Per tal de donar resposta a tots aquests múltiples interrogants, Memòria Democràtica de l’Ajuntament de Lleida ha organitzat una conferència a càrrec d’un dels millors especialistes en l’extrema dreta, Xavier Casals Meseguer, professor d’història de la Universitat Ramon Llull.

L’acte es realitzarà a la sala Jaume Magre a partir de les 19.00 hores

Comentaris