El Centre Històric i la Mariola fomenten les corals amateurs com espais de trobada veïnal

La iniciativa, que fomenta la convivència i les relacions comunitàries, s’obre al conjunt de la ciutadania 

Corals amateurs al Centre Històric i la Mariola per afavorir espais de trobada veïnal
photo_camera Corals amateurs al Centre Històric i la Mariola per afavorir espais de trobada veïnal

Els barris del Centre Històric i la Mariola desenvolupen un projecte sociocultural adreçat al veïnat per fomentar espais de trobada i de cohesió.

Es tracta de grups de cant Coral, oberts a la ciutadania, que volen afavorir les relacions comunitàries i la convivència veïnal

Les corals són amateurs i estan integrades per una vintena de veus, entre les dues.

Estan formades per persones de diferents nacionalitats i edats i esdevenen una oportunitat per mantenir espais de trobada. Compten amb una professora de Cant Coral de l’Orfeó Lleida i fan sessions setmanals de 45 i de 60 minuts de durada.

Les característiques pròpies del Centre històric i de la Mariola fan que sigui necessari fomentar les relacions socials i de benestar de la ciutadania, sobretot en casos on la situació implica més risc d’exclusió.

La Coral del Centre Històric va originar-se el 2018 a través del Pla de Desenvolupament Comunitari, liderat per l’entitat Prosec i conjuntament amb la Fundació Orfeó. La proposta es va plantejar com a un espai participatiu per al veïnat, amb la música com a recurs per promoure els lligams al barri. La pandèmia va interrompre l’activitat en diverses ocasions. Prosec va reprendre la continuïtat l’any passat i amb el nou curs, al setembre de 2021, l’àrea social de la Paeria va encapçalar el projecte a través del Pla Local d’Acció Comunitària Inclusiva.

A la Mariola, la Coral s’inclou a “L’Escoleta”, el programa d’accions de la comissió de cultural de la Zona 9, integrada per la Mariola, Turó de Gardeny i Blocs Joan Carles.

Comentaris