La FECOLL se suma al nou Xup Xup Solidari en format còctel

Els alumnes i professors del centre Eschotur Lleida organitzaran diferents bufets d'aperitius freds, calents i postres en diferents espais del centre 
Presentacio_XupXupSolidari2023 - Foto: Missatges
photo_camera Presentació del Xup Xup Solidari 2023 - Foto: Missatges

El Xup Xup Solidari, a benefici de la Fundació Arrels Sant Ignasi, tornarà a l'Escola d'Hoteleria de Lleida el dijous 30 de novembre de 2023 amb format còctel i la incorporació de la Federació de Colles de l'Aplec del Caragol (FECOLL) entre els organitzadors, junt amb Eschotur Lleida i les societats gastronòmiques Amics del Bacallà, Cauet del Segrià, Gastrobacus i Lo Tall.

La directora d'Eschotur Lleida, Neus Brenuy, explica que els alumnes i professors del centre organitzaran diferents bufets d'aperitius freds, calents i postres en diferents espais del centre com la cafeteria, la botiga i el menjador principal. Mentre que el portaveu del Xup Xup Solidari, Àngel Pedra ha anunciat que aquest any es farà l'acte de reconeixement als col·laboradors al començament de la trobada; "així la gent podrà gaudir del còctel de manera més relaxada". 

Per la seva banda, el president de la FECOLL, Ferran Perdrix, també ha comunicat que la federació aportarà al còctel un parell d'especialitats de caragols. Mentre que els Amics del Bacallà oferiran Fideus amb bacallà; El Cauet del Segrià, una Coca de ceba; Gastrobacus, una Amanida tèbia d'orella amb ceba dolça i un toc de coliandre; i Lo Tall, una Crema de coliflor i pera.

La resta de degustacions fredes seran: Taula de pernil i pa amb tomata; Samm d'amanida cèsar; Steak tartar sobre torradeta; Blini de crema àcida amb salmó i el seu caviar; Coca de poma caramel·litzada carpaccio de peus de porc i amanida amb oli de pinyons; i Coca de verdures escalivades.

Els aperitius calents, comptaran amb Taco de galta de vedella amb pera rostida i "pico de gallo"; Gnocchi de carbassa amb pesto de festucs i pernil ibèric; Crema de nyàmeres amb llesques de bacallà; Arròs de muntanya; Bao de panxeta cogombre i ceba tendra; Croquetes Codi 0; Broquetes de pollastre; i Xupaxups de pollastre salsa de rostit flambejat.

La part dolça de la nit serà protagonitzada per Escuma de crema catalana; Baba al rom amb nata a la vainilla lingot de brownie de xocolata lemon pie; Lioneses farcides; Pastís cheesecake; Tarta tatin; Pastes seques variades; i Gianduja d'arròs inflat i peta zetas.

Per participar-hi cal inscriure's en les societats gastronòmiques de Lleida o bé trucant als telèfons 615 116 002 (Francesc) o 619 292 076 (Ramon). També hi ha una Fila 0 al compte del BBVA ES65 0182 3401 38 0201785951 o al compte de CaixaBank ES92 2100 0004 44 0201160985. Així, com es pot col·laborar fent un Bizum al 33638.

El Xup Xup Solidari no seria possible sense la col·laboració de diferents empreses i entitats com Alemany, Batalla Cafès, bonÀrea, Codi 0, Oli de Juncosa de les Garrigues, Cadí, Raimat, Castillo de Monesma, El Racó de Enrique, Lagravera, Lloguers Sarri, Sanui Fruits, Mahou San Miguel i Plusfresc. Com a entitats hi participen La Torxa, Como Pomona, i Missatges, Gestió de Comunicació.

Comentaris