El cuiner lleidatà Mateu Blanch, xef de l'any a la Guia Gourmand 2021

La presentació de la nova edició del prestigiosa guia gastronòmica tindrà lloc el 23 de novembre al restaurant Caravista
El cuiner lleidatà Mateu Blanch
photo_camera El cuiner lleidatà Mateu Blanch

El cuiner Mateu Blanch, propietari del restaurant Caravista de Lleida, ha estat guardonat com a “Xef de l’Any” per la prestigiosa Guia Gourmand (edició del 2021), llibret que recull més de 500 restaurants i hotels de Catalunya, de la resta de l’Estat i d’altres països. El reconeixement al professional lleidatà respon a la trajectòria i al seu caràcter innovador, com a creador d’un original restaurant-peixateria i promotor d’una singular cuina marinera de peixos i arrossos elaborada amb tocs creatius en una ciutat d’interior com és Lleida.   

Precisament, la presentació de la nova Guia Gourmand corresponent al 2021 tindrà lloc al restaurant Caravista el proper 23 de novembre, a les 13.00 h, en un acte presentat pel xef Xixo Castaño, del restaurant Malena de Gimenells (Lleida), amb 1 estrella Michelin.

En el decurs de l’acte es presentarà el nou logo i la digitalització dels continguts de la guia, que es van estrenar l’any passat, i s’atorgaran els guardons als cuiners i establiments premiats de tot Catalunya.

La Guia Gourmand de Catalunya i Andorra, i d’altres llocs d’interès, coneguda popularment com la Guia Gourmand”, dirigida pels periodistes tarragonins Fèlix Llovell i Ramon Segú, recull i comenta més de 500 restaurants i hotels de Catalunya, de la resta de l’Estat, Andorra, la Costa Blava, París, Mònaco i la Selva Negra. Fundada el 1992, enguany ha assolit la 29a edició. El llibret aporta una gran informació actualitzada d’una àmplia selecció de restaurants i hotels, acuradament realitzada d’acord amb exigents criteris de qualitat, aplicats amb total independència, pels autors de la guia en les visites anuals que fan als establiments. Anualment atorga premis al millors cuiners i establiments de l'any.

La personalitat del restaurant Caravista

Després d'una llarga trajectòria en el món de la restauració, Mateu Blanch regenta des de març de 2018 el restaurant Caravista. És xef internacional food ink, innovadora tècnica d'elaboració de menjar 3D sota el concepte ha dut a terme demostracions a Holanda, Anglaterra, Bèlgica, Alemanya i Espanya.

Quant a la seva trajectòria professional, Blanch ha exercit de xef al nou Parador de Turisme de Lleida i al restaurant La Boscana (amb una estrella Michelin); ha estat xef assessor de l'Hotel Click Clack a Bogotà (Colòmbia), xef executiu en Caparrós Celebracions i xef project manager a Àngel Bosch Gastronomia, fent tasques d'assessor en el departament de R+D+I cuina central i de formador de tots els equips de cuina d'Ikea ??Food Ibèrica a Espanya, i ha treballat així mateix com a xef corporatiu en Distform, assessorant els departaments d'R+D+I i màrqueting.

Restaurant Caravista @GastronosferaHa exercit de speaker a showcookings en congressos i fires i de xef docent en vàries scoles d'hostaleria; i a treballar en qualitat de xef internacional en GastroAsesoramiento, xef i mestre culinari a la Fundació Renal Jaume Arnó, xef al restaurant Cassia, segon cap de cuina al restaurant Carballeira (una estrella Michelin), i xef al restaurant Malena (una estrella Michelin).

La seva tasca en els fogons li ha reportat diversos reconeixements. L’any passat va rebre el premi Plato de Oro 2019, guardó que atorga anualment Radio Turismo per reconèixer la trajectòria i l’esforç per dignificar la gastronomia per part de professionals, xefs i restaurants de l’Estat. 

Ha rebut també  el 1r Premi a la Innovació Distform al Congrés Gastronòmic de Madrid Fusión (2012), el 1r Premi de Catalunya a la 20a edició de el Concurs de Cuina Àngel Moncusí als cuiners guanyadors dels últims 20 anys (2008) i el 1er premi de Catalunya a la 12a edició de el Concurs de joves cuiners Àngel Moncusí (1999). També ha estat finalista en el Concurs Internacional "El Millor de la Gastronomia" celebrat a Sant Sebastià (2003). És coautor de el Llibre Festival "Art & Gastronomia".

comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement