Culpable d'assassinat amb traïdoria i acarnissament l'acusat de matar el seu company de pis a Lleida

L'acusat va matar a la víctima sense que aquesta tingués possibilitat de defensar-se i li va assestar un nombre de punyalades que li van infligir un patiment innecessari fins que va morir
Moment de la lectura del veredicte per part del jurat aquest divendres al vespre a l'Audiència de Lleida - Foto: Ignasi Gómez
photo_camera Moment de la lectura del veredicte per part del jurat aquest divendres al vespre a l'Audiència de Lleida - Foto: Ignasi Gómez

El jurat popular ha declarat, per unanimitat, culpable d'assassinat amb traïdoria i acarnissament a l'acusat de matar el seu company de pis a l'avinguda de les Garrigues de Lleida el setembre del 2020. Segons el veredicte, que s'ha pronunciat aquest divendres al vespre a l'Audiència de Lleida, el jurat considera provat que l'acusat va matar a la víctima sense que aquesta tingués possibilitat de defensar-se i li va assestar un nombre de punyalades que li van infligir un patiment innecessari fins que va morir. Tanmateix, el jurat proposa per a l'acusat l'atenuant per consum de substàncies el dia dels fets. D'altra banda, l'eximeix del delicte d'amenaces als seus germans. La Fiscalia demana una condemna de 25 anys de presó.

El judici a l'Audiència de Lleida per l'assassinat d'un home en un pis del barri lleidatà de Cappont, el setembre del 2020, va començar dimarts passat i ha finalitzat aquest divendres al vespre amb la lectura del veredicte del jurat popular. Els membres han estat citats aquest divendres al matí per deliberar sobre la culpabilitat de l'acusat i el veredicte ha estat emès cap a les 20.30 hores. "Trobem a l'acusat culpable dels delictes de donar mort" a la víctima, ha pronunciat el portaveu després de llegir el nombre de vots a favor i en contra de cadascun dels apartats que ha hagut de valorar el jurat durant el dia per decidir la culpabilitat de l'acusat. 

Segons es desprèn del veredicte, el jurat ha considerat que l'acusat va matar al seu company de pis sense que aquest pogués defensar-se i li va assestar un nombre de punyalades que li van infligir un patiment innecessari fins que va morir. Els forenses van declarar, en el tercer dia de judici, que la víctima va rebre 17 punyalades mentre encara era viva i després va morir dessagnada.

No obstant això, el jurat ha proposat per a l'acusat l'atenuant per consumir substàncies, segons han explicat fonts de la fiscalia. I és que l'home va declarar durant el judici que havia consumit cocaïna el dia dels fets.

Tanmateix, el jurat sí que ha absolt a l'acusat del delicte d'amenaces que hauria comès després de matar a la víctima. Segons l'acusació, l'home hauria assassinat el seu company de pis i després hauria ensenyat el cadàver als seus germans, residents a França, per videotrucada i els hauria amenaçat de fer-los el mateix si no li deixaven diners.

El jurat ha considerat que aquests fets no han estat provats, malgrat que durant el judici van poder escoltar les declaracions que els familiars afectats van fer durant la fase d'instrucció i en què afirmaven que el seu germà els havia ensenyat el cos de la víctima i els hauria amenaçat. Amb tot, el jurat ha acordat, per unanimitat, que l'acusat no pugui rebre l'indult ni es pugui suspendre la seva condemna.

Per tant, la fiscalia demana per a l'acusat 25 anys de presó per assassinat amb traïdoria i acarnissament amb inhabilitació absoluta. D'aquesta manera, redueix en sis anys la petició inicial de condemna, que era de 31 anys, en la qual s'incloïen dos delictes d'amenaces (6 anys). També demana que l'home indemnitzi amb uns 44.000 euros la mare de la víctima, amb 16.000 euros cadascun dels seus germans i amb 11.000 la parella.

L'acusat, que s'ha negat a signar l'acta un cop emès el veredicte, seguirà en presó provisional a l'espera de la condemna que dicti l'Audiència de Lleida.

Comentaris