06.07.2022 |
Territoris.cat

Tres denunciats per penjar una pancarta proHasél a la seu del PSC rebutgen un pacte

La fiscalia els acusa d'un delicte de violació de domicili jurídic i el judici es farà a l'octubre
Pla obert on es pot veure la pancarta demanant la llibertat de Pablo Hasel penjada al balcó de la seu del PSC de Lleida, el 22 d'octubre de 2018.

Data de publicació: dilluns 22 d’octubre del 2018, 12:52

Localització: Lleida

Autor: Cedida per Llibertat Pablo Hasél
La pancarta demanant la llibertat de Pablo Hasel penjada al balcó de la seu del PSC de Lleida - Foto: cedida per Llibertat Pablo Hasél
Tres denunciats per penjar una pancarta proHasél a la seu del PSC rebutgen un pacte

Tres joves denunciats per penjar una pancarta a la seu del PSC de Lleida contra l'empresonament del raper Pablo Hasél han rebutjat un pacte amb la fiscalia. Els fets van tenir lloc l'octubre de 2018 i el PSC va presentar una denúncia als Mossos al·legant que hi havien entrat sense consentiment. Arran de la investigació, la fiscalia els va acusar d'un delicte de violació de domicili jurídic pel qual els demanava entre 9 mesos i 1 any de presó. Aquest dilluns el ministeri públic els ha ofert rebaixar aquesta pena a canvi de reconèixer que havien comès un delicte i evitar així el judici. Tots tres, però, ho han rebutjat i aniran a judici "a defensar la legitimitat de l'acció" i a exigir l'absolució. La vista es farà previsiblement a l'octubre.

Els tres acusats formaven part d'un grup de persones que el 22 d'octubre de 2018 cap a les 11.30 h van penjar al balcó de la seu del PSC de Lleida una pancarta on s'hi podia llegir: 'Lluitem pels drets i les llibertats democràtiques. Pablo Hasel Llibertat.'

Segons va informar llavors el PSC, van ser els mateixos treballadors del partit els que van retirar la pancarta i després els joves van marxar. Segons els Mossos, aquests joves haurien fet ús de la força per portar a terme l'acció i se'ls va denunciar per un delicte de violació de domicili jurídic.

La Plataforma Llibertat Pablo Hasél va difondre per les xarxes un comunicat on explicava que havien entrat a la seu del "PSOE a Lleida" per ''reivindicar els drets i les llibertats democràtiques que aquest règim viola sistemàticament amb la violència de la repressió''. En aquest sentit, assenyalaven que els governs del PSOE ''sempre s'han destacat per la brutalitat contra lluites obreres i antifeixistes'' i recriminaven que són el partit que ''va crear els GAL i ni tant sols ha derogat la llei mordassa com van prometre''. Al mateix temps la plataforma lamentava que permetin empresonaments per un ''referèndum democràtic, manifestar-se, aturar desnonaments o per explicar fets objectius sobre la monarquia, els cossos repressius i els presó polítics''; tot plegat, amb la ''complicitat'' de Podem", afegia el comunicat.

Tres denunciats per penjar una pancarta proHasél a la seu del PSC rebutgen un pacte
comentaris