Descobrir la Mitjana i l’Horta de Granyena en bicicleta

La passejada forma part del programa d’Ecoactivitats de l’Ajuntament de Lleida
Tres participants de la ruta amb bici al Parc de la Mitjana - Foto: Cedia per la Paeria de Lleida
photo_camera Tres participants de la ruta amb bici al Parc de la Mitjana - Foto: Cedia per la Paeria de Lleida

El programa d’Ecoactivitats segueix oferint propostes per conèixer els espais de la ciutat lligats al riu Segre. Així, aquest darrer diumenge ha tingut lloc una visita amb bici pel Parc de la Mitjana i per una zona de l’Horta de Granyena.

El recorregut per la partida, ubicada al marge esquerre del riu, ha permès descobrir elements singulars i d’interès natural i històric, com la sèquia de Fontanet, el Molí de Cervià o l’ermita de Grenyana, que s’ha pogut visitar, a més d’altres aspectes de l’Horta més antiga de Lleida com el reg i les torres

La passejada s’ha fet per itineraris enmig dels arbres fruiters, i seguint la via del tren de la Pobla

La visita també ha tingut com a punt de referència la Mitjana, on s’han visitat espais naturals poc concorreguts, com la verneda o la bassa gran i ha tingut sempre, com a element omnipresent, la influència del Riu Segre, element imprescindible per entendre tot aquest territori.
Aquesta activitat s’emmarca en el programa europeu Interreg – POCTEFA TTFS – Turisme Transfronterer Fluvial Sostenible, un programa europeu de cooperació territorial creat per fomentar el desenvolupament sostenible del territori fronterer entre Espanya, França i Andorra. Les properes activitats del programa ja es poden consular en línia.

comentaris