El diari 'La Mañana' celebra 85 anys publicant íntegrament en català

El rotatiu també ha fet un canvi d'imatge i passa del color bordeus a un blau cian

Part de la portada 'La Mañana' el dia que celebra 85 anys

Data de publicació: dimecres 20 de desembre del 2023, 16:58

Localització: Lleida

Autor: Redacció
photo_camera El rotatiu també ha fet un canvi d'imatge i passa del color bordeus a un blau cian

El diari 'La Mañana' de Lleida celebra aquest dimecres els 85 anys de la primera edició en paper. Ho fa encetant una nova etapa en què publicarà íntegrament en català i amb un canvi d'imatge que abandona el color bordeus de la capçalera per passar a un blau cian. Tal com s'apunta a l'editorial, els canvis es fan per adaptar-se als nous temps i per captar l'interès de totes aquelles generacions joves que "sovint no se senten interpel·lades per la premsa". L'aposta pel català es completa deu anys després que la nova editora es fes càrrec de la publicació. En aquest sentit, asseguren que el canvi també s'acompanyarà de l'estrena d'una nova pàgina web amb l'objectiu de reforçar el vincle entre la versió escrita i la digital.

Celebració dels 85 anys del diari La Mañana a la Llotja
La Llotja va acollir la presentació del nou disseny de 'La Mañana' íntegrament en català, amb motiu del 85è aniversari - Foto: E. Barta

Des del mateix editorial, els responsables de 'La Mañana', encapçalats pel seu director, Francesc Gillaumet, refermen l'aposta per la informació local i una mirada àmplia cap a Catalunya, Espanya i el món. Volen dedicar atenció als nous formats i completar aquesta nova etapa enfilant el camí cap al centenari. El diari d'aquest dimecres compta amb una entrevista feta dilluns al president de la Generalitat, Pere Aragonès, on destaca que els efectes de l'amnistia ja es veuran al 2024 i també anuncia que reclamarà al president Pedro Sánchez a la reunió d'aquesta setmana "celeritat" en la modernització del canal d'Urgell.

Comentaris