06.12.2021 |

La Diputació de Lleida destina més de mig milió d'euros a despeses de transport i menjador escolar no obligatori

Pel que fa al menjador escolar no obligatori, la Diputació finançarà la part del cost total no finançat per les famílies fins a un màxim de 3,10 euros/menú
Ple ordinari de novembre de la Diputació de Lleida
Ple ordinari de novembre de la Diputació de Lleida
La Diputació de Lleida destina més de mig milió d'euros a despeses de transport i menjador escolar no obligatori

 El Ple de la Diputació de Lleida ha aprovat aquest dijous el Pla de Cooperació Comarcal per fer front a les despeses de transport i menjador no obligatori del curs 2018-2019, per 558.181 euros. El Pla detalla que el repartiment entre els consells comarcals que presten el servei es farà tenint en compte la distribució inicial efectuada pel Departament d'Educació de la Generalitat i els certificats de despeses efectivament executades emeses pels secretaris dels consells comarcals.

La Diputació finançarà la part del cost total del menjador no finançat per les famílies fins a un màxim de 3,10 euros/menú. Així, la distribució de la subvenció entre els consells comarcals es farà tenint en compte la distribució inicial efectuada pel Departament d'Educació i els certificats de despeses efectivament executades emeses pels consells comarcals.

Convenis de col·laboració 

La sessió plenària ha continuat amb l'aprovació del conveni de col·laboració entre la Generalitat, mitjançant la Direcció General de Memòria Democràtica del Departament de Justícia; la Diputació de Lleida, el Consell Comarcal de l'Urgell i l'Ajuntament de Tornabous per a l'impuls, la dinamització i la difusió del funcionament de l'Espai Lluís Companys, amb una aportació de 160.000 euros entre les anualitats 2020-2024, que s'han concretat en 10.000 euros per a aquesta anualitat.

També s'ha donat el vistiplau al conveni de col·laboració amb Aeroports Públics de Catalunya SLU, per a la promoció econòmica, empresarial, formativa i turística de les comarques lleidatanes per als anys 2020 i 2021, a raó de 150.000 euros per a cada anualitat i l'aprovació del conveni de col·laboració amb la Unió de Pagesos, l'any 2020, amb una aportació de 95.000 euros per als projectes de situació i perspectives dels sectors agraris de Lleida (44.000 euros); envelliment saludable: vida, terra i arrels (31.000) i Disfruita-la (20.000).

Mocions

Finalment, s'han debatut tres mocions. La primera, presentada els grups polítics del PSC i UA, en suport als titulars de les activitats de bar, restauració i la resta d'activitats afectades pel tancament com a conseqüència de les mesures adoptades per la Generalitat i de creació d'ajuts econòmics i tècnics. La moció ha estat aprovada per unanimitat.

Posteriorment, s'ha aprovat amb l'abstenció del grup d'ERC, la moció presentada per Ciutadans per millorar la situació actual en els Centres d'Atenció Primària dels municipis de la demarcació.

També s'ha aprovat parcialment la moció presentada pel grup polític d'ECP per reforçar les xarxes de protecció social de Catalunya per afrontar la crisi de la covid-19.

La Diputació de Lleida destina més de mig milió d'euros a despeses de transport i menjador escolar no obligatori
comentaris