01.10.2022 |

Es licitarà el centre comercial del Pla de l'Estació de Lleida al 2023

L'Ajuntament de Lleida i ADIF arriben a un acord per impulsar el desenvolupament urbanístic i econòmic del Pla de l'Estació

Presentació de les novetats del Pla de l'Estació de Lleida. Fotografia: Mario Gascón.
Presentació de les novetats del Pla de l'Estació de Lleida. Fotografia: Mario Gascón.
Es licitarà el centre comercial del Pla de l'Estació de Lleida al 2023

El dijous 22 de setembre es va anunciar públicament l'acord signat entre la Paeria de Lleida i ADIF per iniciar els tràmits per licitar, durant el primer semestre de 2023, les obres per la construcció d'un centre comercial al Pla de l'Estació.

Més concretament, es va signar el Protocol General d'Actuació pel desenvolupament urbanístic i l'execució de les obres d'interès ferroviari en l'àmbit del Pla de l'Estació el passat mes de juliol, tot i que per motius d'agenda no s'ha pogut formalitzar la signatura en un acte públic.

Finalment es dona a conèixer i se'n donarà compte específic en el pròxim ple ordinari

Pueyo i Postius van coincidir en qualificar el dia "d'històric" per als lleidatans i lleidatanes, després de més de tres anys de feina, han pogut pactar un document que permetrà desenvolupar tot l'àmbit urbanístic del Pla de l'Estació.

Aquest és un dels projectes urbanístics més importants i estratègics per a la ciutat, que abasta una superfície total de 161.790,27 metres quadrats en ple centre de Lleida i que feia més d'una dècada que estava encallat.

"Hem estat treballant durant aquests últims tres anys i avui presentem el resultat d'un acord que tindrà un impacte quan es desplegui per al futur de la ciutat similar en termes històrics al que va tenir la canalització del riu Segre i que a més capgirarà les dinàmiques d'habitatge, comerç i mobilitat de la zona de Rambla Ferran i Pardinyes d'una manera substancial", afirmà l'alcalde.

Aquest protocol contempla un equipament comercial que podrà acollir 60.000 metres quadrats de sostre, i resoldrà una assignatura pendent llargament reivindicada per la ciutadania.

També aborda l'acabament del cobriment de les vies, nexe d'unió entre Pardinyes i el centre de la ciutat; l'ampliació del pàrquing que avui en dia té Adif a Príncep de Viana cap a l'espai que queda lliure amb la construcció de l'estació d'autobusos a la zona dels Docs; i la possibilitat de creuar de Roger de Llúria a Príncep de Viana a través del cobriment de les vies sense donar els tombs que cal fer avui en dia.

Es contempla una inversió de més de 150 milions d'euros

La Paeria ja va licitar fa unes setmanes el contracte de serveis per redactar els plecs de condicions tècniques i administratives que regiran la licitació de la concessió per a la gestió urbanística integrada de l'àmbit del Pla de l'Estació de Lleida i el posterior assessorament jurídic i urbanístic.

Paral·lelament, la Generalitat de Catalunya té previst treure a licitació les obres de la nova estació d'autobusos de Lleida aquesta tardor, per tal que la nova terminal pugui entrar en funcionament l'any 2025, després d'uns vint-i-dos mesos d'obres. L'edifici estarà situat just al costat de l'estació de trens i comptarà amb un total de 28 andanes, més dues places d'aparcament d'autobusos, amb una inversió total d'uns 40 milions d'euros, amb finançament dels fons Next Generation. A més, potenciarà la protecció patrimonial dels edificis històrics dels Docs i l'antiga Farinera La Meta.

Es licitarà el centre comercial del Pla de l'Estació de Lleida al 2023
comentaris