09.12.2022 |

El so lleidatà marca el ritme de l'equador de les Festes de la Tardor

Concerts a càrrec dels Pixie Dixie, Sound de Secà, Nuda i Saüc

Nil Roma i Pol Pérez la banda NUDA @JaviMartín
Nil Roma i Pol Pérez la banda NUDA @JaviMartín
El so lleidatà marca el ritme de l'equador de les Festes de la Tardor

Les Festes de la Tardor 2021 de Lleida continuen al ritme de la música.

Al llarg de la tarda del dilluns 27 de setembre, la plaça de Sant Joan i la plaça de la Sardana han aplegat desenes de persones, que van seguir les actuacions dels lleidatans de Pixie i Dixie, Sound de Secà, Nuda i Saüc.

Els Sound de Secà amb l'espectacle Emoriô @JaviMartínEls Sound de Secà amb l'espectacle 'Emoriô' van protagonitzar l'oferta musical de les festes de la Tardor al centre de la ciutat, amb l'actuació a la plaça Sant Joan de Lleida. Sound de Secà és un grup creat el 2009, amb l’objec-tiu d’aportar un estil diferent als grups de percussió. En aquesta proposta impera l’estètica, la dansa, el cant, la poesia visual i, sobretot, la percussió afrollatina. Uns perso-natges misteriosos i elegants escalfen la temperatura de la plaça gràcies al seu virtuosisme i a la complicitat i la parti-cipació del públic.

La formació Pixie Dixie en les Festes de Tardor de Lleida @JaviMatínLa vetllada musical a la plaça de la Sardana va començar amb l'actuació de la formació Pixie Dixie, -renovada amb la incorporació de Joana Jové i del percussionista Luis Alfonso Guerra 'Luisito', que va presentar un repertori amb un marcat accent swing amb música basada en la tradició afroamericana. La seva música es basa en la tradició afroamericana i sempre buscant els aspectes més lúdics i comuni-catius del jazz. 

A continuació van prendre el relleu la banda Nuda amb la seva proposta de rock, melodies pop i ritmes indie. Nuda és treure’s la màscara i deixar que et vegin tal com ets, tal com sents, sense capes pel mig. És la neces-sitat d’explicar la teva realitat de manera sincera i sense prejudicis.

Escenari a la plaça de La sardcana de la Seu Vella @JaviMartínVan tancar la nit el balaguerins Saüc un dels exponents del rock i metall alternatiu lleidatà, guanyadora del MakotFest i MurFònic l'any 2020. Saüc és una banda de rock i metal alternatiu forma-da a Balaguer, guanyadora del MakotFest i MurFònic l’any 2020. Tenen diverses influències musicals, el seu directe és potent i amb molts matisos, tenint sempre el català com a llengua principal. Presen-ten “Eterna”, el seu primer disc, enregistrat a Nomad Studio.

Les Festes de la Tardor seguiran aquest dimarts amb el concert de la Banda Municipal de Lleida, a la plaça de Sant Joan; i les actuacions de Vernal, Porto Bello, Doctor Prats i Ponent Roots a la Pl. de la Sardana

El so lleidatà marca el ritme de l'equador de les Festes de la Tardor
comentaris