Els Castellers de Lleida celebren un 29è aniversari amb la seva millor actuació

Els amfitrions van culminar la gran actuació amb un 7d7, la segona estrena del dia

Foto: Castellers de Lleida
photo_camera Actuació dels Castellers de Lleida a la plaça de la Paeria en el seu 29è aniversari - Foto: Castellers de Lleida

Dissabte passat, dia 6 d'abril, la Plaça Paeria va ser testimoni de la celebració de la Diada d'aniversari dels Castellers de Lleida, que commemoraven els seus 29 anys el dia 16 de març. L'actuació, que va tenir lloc a les 18h, va reunir diverses colles convidades, incloent-hi els Castellers del Poble-Sec i els Castellers de la Sagrada Família.

El punt de partida de l'actuació va ser un pilar de dol, realitzat per les tres colles participants, com a homenatge a la recent pèrdua d'un membre dels Bandarres.

Els encarregats d'obrir plaça no varen ser els amfitrions per motius logístics, sinó que ho van fer els del barri barceloní del Poble-Sec, que van descarregar una torre de 6 que ben segur que encaren cap a una possible torre de 7. Després, ara sí, va ser el torn dels de Ponent, que van descarregar un impecable 5d7, el primer de la temporada i, segons molts castellers del tronc, el millor en molt temps. Per ells va ser clau començar la diada amb bones sensacions i satisfacció. Finalment, els Castellers de la Sagrada Família van descarregar un magnífic 4d7, amb especial valor per portar-lo tan lluny de casa, on tan costa arrossegar camises.

En segona ronda els de la camisa blau cel van optar per fer un 3d7, que no va patir en cap moment i va romandre ferm durant tota la seva execució. Els bordeus apostaven pel plat fort del dia, la torre de 7. El castell va pujar serè i tranquil i només es va haver de treballar un a mica a la descarregada, però va demostrar la confiança que li estan agafant a aquest castell que ja apunta cap a l'esperada td8f. Els de la camisa verda van descarregar el 4d6 amb l'agulla.

Ja en última ronda, els Bandarres van fer un 4d6a que va servir per rodar canalleta en els pisos superiors per més endavant apostar per fer-lo un pis més alt. Els amfitrions van culminar la gran actuació amb un 7d7, la segona estrena del dia. Aquest castell va servir per rodar molts castellers en totes les posicions, animar a la gent a venir a l'actuació degut a l'ampli nombre de camises necessàries i agafar rodatge en les pinyes més amples per afrontar amb força un clar objectiu d'aquesta temporada, el 9d7. Per acabar, els de la Sagrada Família van descarregar un sòlid 3d6a.

En ronda de pilars, els Castellers del Poble-Sec van descarregar un pilar de 5. Els de Lleida en van descarregar 2, i els de la Sagrada Família van estrenar també el pilar de 5. Es va acabar amb 2pd4 per part de les dues colles convidades i 3pd4 dels lleidatans, un d'ells caminat i al balcó.

A l'acabar l'actuació es va fer sopar de germanor al local de la colla de Lleida que va consistir en un "jo porto" per facilitar la gestió i que fos més econòmic per tothom

Aquesta ha estat una actuació molt important pels Castellers de Lleida per fer estrenes i començar a marcar el ritme de la temporada. També ha estat la millor Diada d'aniversari de la seva història. Com a objectiu a curt termini, volen recuperar el carro gros i a llarg termini el 3d8, la td8f i el 9d7. 

La colla convida a tots els interessats a descobrir el món dels castells, oferint la possibilitat de participar en els assajos que es duen a terme els dimecres i divendres al local ubicat al Carrer Lluís Besa, 7, convidant a tots els interessats a sumar-se a aquesta tradició tan especial.

Foto: Castellers de Lleida
La colla té com a objectiu recuperar el carro gros i assolir noves fites - Foto: Castellers de Lleida

 

Comentaris