01.07.2022 |

Els oblidats de la Transició protagonitzaran una xerrada a Lleida

Es tracta d'una nova edició dels Debats de Memòria que organitza Memòria Històrica de l'Ajuntament de Lleida

Fotografia de la Transició Democràtica.
Fotografia de la Transició Democràtica.
Els oblidats de la Transició protagonitzaran una xerrada a Lleida

El dimecres 15 de juny, a les 19.00 hores, la sala Jaume Magra de Lleida tornarà a ser escenari per debatre al voltant de la Memòria Democràtica.

Tindrà lloc la conferència 'Els oblidats de la Transició Democràtica', amb Antoni Aluja, Mercè Ciutat i Pere Culleré

El 15 de juny es compliran 45 anys de la realització de les primeres eleccions democràtiques que es desenvolupaven a l'Estat espanyol des de febrer de 1936.

En aquest, no tots els partits polítics es van poder presentar en igualtat de condicions, però sí que van representar un pas endavant en la desarticulació del règim franquista i en la consolidació de l’anomenada Transició Democràtica. De fet, algunes organitzacions polítiques, que havien jugat un paper destacat en la vida sociopolítica de la ciutat, van veure com anaven perdent suports i acabaven sent expulsades de la vida política perquè no van obtenir presència en la vida institucional.

En aquesta activitat hi intervindran Antoni Aluja, Mercè Ciutat i Pere Culleré, referents del teixit cultural, polític i social de Lleida, perquè donin la seva opinió sobre els motius que van dur a la desaparició d’organitzacions com el Partit Carlí, el Partit del Treball i el Front Nacional i aportin la seva reflexió sobre la Transició.

Es recomana la inscripció a aquesta activitat, a través de Memòria Democràtica-Ajuntament de Lleida (973700457, [email protected])

Cartell de la xerrada 'Els oblidats de la Transició Democràtica'

Els oblidats de la Transició protagonitzaran una xerrada a Lleida
comentaris