24.11.2020 |
Territoris.cat

Es vetllarà per la seguretat de l'Horta de Lleida amb 46 càmeres de videovigilància

S'instal·laran a partir del gener en un termini de tres anys i incorporaran un sistema de reconeixement de matrícules

Es vetllarà per la seguretat de l'Horta de Lleida amb 46 càmeres de videovigilància

La Paeria de Lleida instal·larà en un termini de tres anys un total de 46 punts de control de lectura i reconeixement de matrícules mitjançant càmeres de videovigilància a l'Horta de Lleida.

El projecte, que comporta una inversió total de 413.717,3 euros, preveu que les càmeres funcionin de forma permanent i que s'instal·lin en punts estratègics per a prevenir i combatre tant possibles actes delictius

L'alcalde de Lleida Miquel Pueyo, ha destacat que els cossos policials ja tenen una presència important a l'Horta, com ho mostren les 309 actuacions que hi ha dut a terme la Guàrdia Urbana aquest any.

El cos ha rebut un total de 89 denúncies a la zona (81 robatoris amb força, 7 robatoris a l'interior de vehicles i 1 robatori amb intimidació).  El paer en cap ha recordat també que el patrullatge preventiu per la zona, en virtut del conveni signat amb Interior, correspon als Mossos d'Esquadra i que, segons les dades que van presentar a la darrera Junta Local de Seguretat, els delictes estan minvant a la ciutat.

La previsió del govern municipal és iniciar la licitació el contracte per la instal·lació d'aquest equipament cap al mes d'octubre, per tal que les primeres càmeres puguin estar operatives a principis de 2021.

El contracte és a tres anys, amb la previsió d'instal·lar 19 càmeres el 2021, amb una inversió de 160.755,84 euros; 19 càmeres més el 2022, amb una inversió de 168.735,84 euros; i les últimes 8 l'any 2023, quan s'invertiran els 84.225,62 euros restants

Es tracta d'un sistema integral de detecció, reconeixement i anàlisi de matrícules de vehicles, que permetrà la creació d'una base de dades amb totes les matrícules. Funcionarà de forma ininterrompuda les 24 hores al dia i servirà com a prova de tots els vehicles que circulin a qualsevol hora del dia pels camins de l'Horta.

La infraestructura física anirà ancorada a terra i estarà situada en determinats punts considerats estratègics de l'Horta de Lleida, com els encreuaments de camins o els punts on s'han detectat més problemes d'abocaments. Compta amb càmeres de característiques tècniques avançades, amb capacitat d'enregistrament d'imatges, fins i tot de nit, un servei de connectivitat per a enviar i rebre informació i panells solars amb bateria que permetran abastir-la amb energia elèctrica renovable.

Es vetllarà per la seguretat de l'Horta de Lleida amb 46 càmeres de videovigilància
comentaris