27.05.2022 |

28 DE GENER

Escolars lleidatans reivindicaran presencialment la no violència

Es realitzarà una performance a la Plaça Ricard Vinyes i el Parc de l’Aigua que durà el lema 'Mai més bombes sobre escoles'
Dia Escolar de la No-Violència i la Pau
Dia Escolar de la No-Violència i la Pau
Escolars lleidatans reivindicaran presencialment la no violència

El proper divendres 28 de gener, a les 11:00 hores, alumnat de diversos instituts i escoles de Lleida realitzaran una performance a la plaça Ricard Vinyes i al Parc de l’Aigua, una proposta creada pels companys i companyes del CFGS de tècniques d’actuació teatral de l’Aula  de Teatre.

Els participants de la performance formen part de l'Institut Joan Oró i l'Institut Maria Rúbies, i de les escoles Parc de l’Aigua, Joc de la Bola i CEE l’Esperança

La celebració del Dia Escolar de la No-Violència i la Pau arriba a Lleida reivindicant la seguretat a l’escola i dels infants, i el dret a l’educació i a una infància en pau, rememorant el bombardeig de Lleida i del Liceu Escolar el 2 de Novembre de 1937.

L’objectiu d'aquesta jornada, organitzada per Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida juntament amb la plataforma Desmilitaritzem l’Educació i l’Associació Lleida per la Unesco, és que l’alumnat dels centres educatius siguin protagonistes i es converteixin en agents sensibilitzadors per la cultura de la pau.

Els atacs a escoles, docents i alumnat són una realitat encara en zones de conflicte a molts llocs del món. Per això es proposa un exercici de memòria històrica i de reivindicació de la pau

A més de la performance, l’escola Joan XXIII representarà la peça al pati del seu centre i el col·legi Sant Jaume les Heures farà una performance pròpia el dia 31 de gener al matí a la plaça Ricard Vinyes.

La proposta per al DENIP consta d’altres activitats com l’elaboració de curtmetratges d’animació amb la tècnica de l’Stop motion amb la guia del cineasta Emilio Martí i el suport de l’alumnat del cicle d’animació de l’EAM Leandre Cristòfol. El resultat es projectarà a l’Animac 2022.

Escolars lleidatans reivindicaran presencialment la no violència
comentaris