Eurofund acusa En Comú Podem de dir "falsedats i errors" sobre el projecte de Torre Salses

La firma insisteix que l'operació per al centre comercial és correcta i que ha estat avalada pel Govern i la Paeria

Salvador Miret
Pla sencer dels representants d'Eurofund, Ion Saralegui i Salvador Arenere, amb el responsable de la consultora GfK, Carlos Mínguez, durant la presentació del parc comercial i d'oci Go Lleida, el 25 de novembre del 2019. (Horitzontal)
photo_camera Els representants d'Eurofund, Ion Saralegui i Salvador Arenere, amb el responsable de la consultora GfK, Carlos Mínguez, durant la presentació del parc comercial i d'oci Go Lleida - Foto: Salvador Miret

Eurofund, empresa promotora del parc comercial i d'oci a Torre Salses, ha acusat a En Comú Podem de dir "falsedats i errors" amb relació al projecte que l'empresa desenvolupa al SUR-42 de la capital del Segrià. En aquest sentit, reiteren que el pla parcial es desenvolupa en sòl urbanitzat i recepcionat en una operació tècnicament i legalment, correcta, avalada per la Generalitat i l'Ajuntament de Lleida. Així mateix, els promotors valoren reunir-se amb els grups del Parlament per aportar tota la informació sobre la iniciativa. Les discrepàncies entre el fins ara tinent d'alcalde del Comú de Lleida i els seus socis de govern a la Paeria, ERC i JxCat sobre aquest projecte han desencadenat en una greu crisi de govern municipal.

Eurofund no vol entrar a valorar les idees i estratègies polítiques dels comuns però assenyalen que no poden permetre que es difonguin i registrin documents al Parlament amb "falsedats o errors" que poden conduir a generar una imatge esbiaixada del projecte que es vol dur a terme a Lleida.

Per aquest motiu, Eurofund valora reunir-se amb els grups polítics de la cambra catalana per tal d'explicar al detall i facilitar la informació necessària sobre aquesta iniciativa, que consideren que és una gran "oportunitat" per Lleida, amb "clars beneficis socials i laborals, econòmics i urbanístics". A més, diuen que és un projecte que té un "gran impacte positiu" en els joves, tant pel que fa a les oportunitats laborals, com per l'oferta comercial i d'oci o també pel desenvolupament de tot el pla pels que busquen pisos de protecció oficial per a emancipar-se.

Eurofund explica que En Comú Podem afirma en les seves preguntes al Govern que "es vol urbanitzar un espai exterior al nucli urbà". Segons la promotora, aquesta afirmació és falsa, ja que el SUR-42 ja està urbanitzat des de 2006 i recepcionat per part de l'Ajuntament de Lleida. I no es tracta en cap cas d'un espai exterior al nucli urbà, afegeixen, perquè es troba dins la Trama Urbana Consolidada des de 2010.

Sobre l'increment de residus, depuració d'aigües o de mobilitat de vehicles, Eurofund es remet al pla parcial aprovat definitivament a l'octubre de 2018 sense al·legacions ni impugnacions, donat que la normativa vigent obliga a analitzar aquests factors i tots ells estarien estudiats i previstos sense que suposin un daltabaix mediambiental. Així, apunten que en cas contrari, la Generalitat i la Paeria ho haurien advertit. El plantejament, a més, indiquen, preveu mesures correctores, com poden ser la creació de zones verdes per lluitar contra la petjada de carboni o el foment del transport públic o de vehicles no motoritzats.

El pla parcial, a més, fa referència no només al complex comercial i d'oci, sinó a la globalitat del SUR-42, incloent els 1.435 habitatges que es poden construir a la zona, dels que, segons la promotora, el 35% seran de Protecció Oficial

Finalment, recorden a En Comú Podem que Eurofund Parc Lleida, així com Eurofund Group tenen seu fiscal a Madrid i tributen a Espanya. Frey, per la seva part, és una societat francesa de "gran solvència amb llarga i exitosa experiència" en aquest cap, que gestiona una vintena de parcs i centres comercials amb projectes a curt i mig termini per obrir-ne una desena més, inclòs el de Lleida.

Els promotors també volen deixar clar que els promotors del parc comercial i d'oci no tenen cap intenció d'abandonar o traspassar el projecte ni ara ni quan estigui en funcionament, sinó que és una empresa que "es vol quedar i créixer a Lleida".

Comentaris