08.12.2021 |
Territoris.cat

GAIREBÉ UN 10% DE LA POBLACIÓ DE LLEIDA HA ASSISTIT A L'ESPECTACLE

'La Factoria dels Reixos', l'espectacle que ha arribat al cor dels lleidatans

espectacle la factoria dels reixos paeria de lleida
L'espectacle 'La Factoria dels Reixos' a la pista del Barris Nord - Javi Martín
'La Factoria dels Reixos', l'espectacle que ha arribat al cor dels lleidatans

L’espectacle La Factoria dels Reixos ha portat l'esperit Nadalenc al cor de la capital ponentina amb un format molt lleidatà i cosmopolita i amb un gran èxit de públic. L'espectacle "va dedicat especialment als infants que han estat tres mesos confinats", segons ha especificat l'alcalde, Miquel Pueyo. Les representacions van arrencar el passat dissabte 2 de gener al Pavelló Barris Nord amb un èxit total de públic, que gairebé va exhaurir les localitats per a les 24 sessions programades fins aquest dimarts 5 de gener.

Imatge_cat_47569El taller de joguines de 'La Factoria dels Reixos' a la pista del Barris Nord - Javi Martín 

Ferran Aixalà i Clara Olmos lideren aquesta història magnífica dels tres d'Orient, i ha estat possible gràcies a la presència de 5 grups de teatre de Lleida i 5 formacions musicals de la ciutat.

El paer en cap, que va assistir a una de les representacions el dissabte, va explicar que, “els infants que assisteixin a l’espectacle, podran veure allò que fins ara no s’havia vist mai: com es prepara la Nit de Reis, com es rep la correspondència, com se seleccionen els regals, com s’elaboren els dolços tradicionals d’aquesta diada i, fins i tot, es podran escoltar els mateixos Reis Mags explicant els seus plans per a la nit del dia 5”.

Imatge_cat_47568L'obrador de 'La Factoria dels Reixos' a la pista del Barris Nord - Javi Martín 

L’alcalde va qualificar d’esprint La Factoria dels Reixos, ja que són 24 sessions en quatre dies. Amb una cabuda de 500 persones cadascuna, el que fan un aforament de 12.000 espectadors, que gairebé han exhaurit totes les localitats. “Només queden unes 30 o 40. Això suposa gairebé un 10 % de la població de Lleida. Un repte que s’ha assumit amb talent i esforç local”, va concretar ja dissabte.

Imatge_cat_47570El públic a l'espectacle 'La Factoria dels Reixos' a la pista del Barris Nord - Javi Martín 

El regidor de Joventut, Festes i Tradicions, Ignasi Amor, va qualificar de “repte” el projecte de ‘La Factoria dels Reixos. “S’ha pogut dur a terme amb moltes hores de treball i imaginació, en què han participat 70 professionals per a fer-lo possible i en el qual participen 50 artistes de la ciutat”.

Amor també va ha destacar que era un “deure institucional de la Paeria contractar el talent local que tradicionalment participava en la cavalcada”. Un sector que s’ha vist especialment afectat per les restriccions imposades per la pandèmia. En aquest sentit, el regidor animava la gent a veure l'espectacle, ja que aquest, deia, "serà el millor regal que podrem fer als artistes de les arts escèniques de Lleida”.

Imatge_cat_47571La mina de carbó de 'La Factoria dels Reixos' a la pista del Barris Nord - Javi Martín 

'La Factoria dels Reixos', l'espectacle que ha arribat al cor dels lleidatans
comentaris