28.01.2022 |
Territoris.cat

Les Festes de Tardor de Lleida seran amb aforaments limitats i reserva prèvia

Les Festes de la Tardor comptaran amb una sola barra, que serà gestionada per entitats de la ciutat, on no se servirà alcohol destil·lat, amb l'objectiu que les festes cada cop siguin més segures per part de la gent jove
El Paer en cap Miquel Pueyo i el regidor Ignasi Amor, presenten les Festes de Tardor
El Paer en cap Miquel Pueyo i el regidor Ignasi Amor, presenten les Festes de Tardor
Les Festes de Tardor de Lleida seran amb aforaments limitats i reserva prèvia

La Paeria de Lleida ha presentat aquest divendres la programació de les Festes de Tardor que se celebraran del 25 al 29 de setembre, amb tres objectius oferir una oferta fresca, diversa, de qualitat i de proximitat i alhora revifar el sector cultural, prioritzant companyies i artistes de proximitat, i proporcionar oportunitats a les empreses de l'hostaleria, la restauració i del sector serveis, ha explicat el Paer en cap. Miquel Pueyo. Enguany amb la particularitat que la programació es concentrarà a la plaça Sant Joan i als Camps Elisis i serà obligatori la reserva prèvia per accedir als concerts i espectacles, ha afegit Pueyo.

Pel que fa als concerts i espectacles, serà obligatori reservar amb antelació per accedir-hi a través del web festeslleida.cat o per telèfon, 973 700 394 i 973 700 385. Totes les actuacions tindran aforament limitat per garantir que es compleixen les mesures de seguretat. Segons el regidor de Joventut i Festes, Ignasi Amor, es tracta d'uns aforaments ambiciosos que suposaran un punt d'inflexió de cara altres poblacions de Catalunya que puguin portar a terme activitats relacionades amb la cultura.

El Paer en cap Miquel Pueyo i el regidor Ignasi Amor, presenten les Festes de TardorLa programació, arrencarà el divendres 25 de setembre amb el pregó de Montserrat Gea, directora general dels Professionals de la Salut del Departament de Salut. Segons Amor una persona que crèiem convenient que s'havia de fer un homenatge a tot el treball que ha fet i està fent el sector de la sanitat en aquesta pandèmia.

El mateix divendres, el programa musical el protagonitzarà el trio Stay Homas - de pagament-, una convocatòria que es limitarà a un aforament de 1.200 persones, el més gran previst per aquestes festes. El cartell es completa amb els Manel - de pagament-, Suu i Judit Neddermann, i les bandes locals Koers, Helen o Marta B, entre altres.

Enguany s'ha apostat per companyies i grups km 0, per artistes catalans reconeguts internacionalment i s'ha posat en relleu el paper de la dona dins el món cultural

El trio Stay Homas a les Festes de tardor de LLeida Els Camps Elisis seran l'escenari de teatre familiar en horari de matí, també amb reserva prèvia. En aquest cas, l'aforament màxim serà de 400 persones, mentre a la plaça Sant Joan el nombre de públic no superarà les 150 persones.

Les Festes de la Tardor comptaran amb una sola barra, que serà gestionada per entitats de la ciutat, on no se servirà alcohol destil·lat

Segons Amor, es pretén que les festes cada cop siguin més segures per part de la gent jove amb temes d'alcohol, ha dit. També ha afegit que una quinzena de restaurants lleidatans s'han unit per oferir un menú especial de Festa Major.

KoersPel que fa al tradicional castell de focs de cloenda canvia d'ubicació i es farà des de la Seu Vella, segons Amor, per evitar l'efecte crida de persones que s'aplegaven al marge del riu Segre. Amb aquesta nova ubicació, la Paeria vol que un major nombre de lleidatans puguin veure l'espectacle des dels seus balcons.

Les Firetes se suspenen fins a maig del 2021

La Paeria de Lleida i l'Associació Provincial d'Industrials Firants de Lleida han acordat posposar les firetes fins a les properes Festes de Maig, A través d'un comunicat conjunt, la Paeria i l'entitat han indicat que es tracta d'una decisió prudent per la incertesa generada per la COVID-19 i han afegit que continuaran dialogant sobre el model de gestió del recinte firal.

Les Festes de Tardor de Lleida seran amb aforaments limitats i reserva prèvia
comentaris