28.11.2021 |

Fira de Lleida penja el cartell de complet a Municipàlia, amb 300 expositors

Des de la setmana passada els hotels de la ciutat de Lleida ja estan al 100% d'ocupació per als dies en què es farà Municipàlia, així mateix també estan augmentant les reserves en municipis propers a la capital del Segrià
Presentació Fira Municiàlia i InnoCamping @Territoriscat
Presentació Fira Municiàlia i InnoCamping @Territoriscat
Fira de Lleida penja el cartell de complet a Municipàlia, amb 300 expositors

El certamen Municipàlia dona continuïtat al calendari de Fira de Lleida, una convocatòria que se celebrarà del 19 al 21 d'octubre, i que enguany ha superat totes les expectatives amb una demanda de 300 expositors. Els participants ocuparan una superfície de 21.500 metres quadrats conjuntament amb el saló Innocamping que comparteix dates amb Municipàlia. Ambdós salons acolliran més de 40 activitats paral·leles, entre jornades tècniques, presentacions i conferències, entre d'altres.

Municipàlia, i el saló professional Innocàmping, dedicat als serveis i equipaments a l'aire lliure, han mantingut xifres d'expositors similars a les del 2019, procedents de Catalunya, de la resta de l'Estat i d'altres països. La demanda d'espai ha obligat un any més a l'organització a instal·lar una carpa coberta de 1.000 m² davant del pavelló de vidre

Presentació Fira Municiàlia i InnoCamping @TerritoriscatFira de Lleida mantindrà les mesures que ja va implantar a la Fira de Sant Miquel per tal de garantir la seguretat sanitària tant d'expositors com dels visitants, tot i que amb el relaxament de les restriccions a Municipàlia i Innocamping es podran assolir aforaments del 100% en les activitats programades. Entre altres, es controlarà mitjançant l'ús de càmeres amb intel·ligència artificial els fluxos de persones al recinte per evitar aglomeracions i l'ús de la mascareta. A la vegada, en tot el recinte firal hi haurà diferents punts d'higienització.

En el marc de Municipàlia i Innocamping s'han previst més de 40 activitats paral·leles, entre jornades tècniques, presentacions, conferències, sessions de treball o demostracions, entre altres. Cal destacar la missió internacional inversa amb Llatinoamèrica, que comptarà amb la participació d'una trentena de càrrecs electes de set països (Argentina, Bolívia, Perú, Mèxic, el Salvador, República Dominicana i Equador).

Exposición Municipàlia 2 © Jordi GómezEl certamen dedicarà una especial atenció a temàtiques com ara la sostenibilitat, ciutats intel·ligents i a l'Agenda 2030. En aquest sentit, es farà la 4a missió tècnica internacional dedicada enguany a les solucions sostenibles per a la gestió de les ciutats. La Federació Catalana de Municipis presentarà el programa de suport als ajuntaments en projectes europeus, Info Europa, i també es presentarà el nou Consorci Local per a la Mobilitat, entre moltes altres iniciatives, solucions o serveis encarats als municipis.

Per la seva banda, la Diputació de Lleida i la Generalitat organitzen una jornada per plantejar accions per lluitar contra el despoblament en l'entorn rural. Així mateix, la diputació lleidatana obrirà una Oficina d’Informació als municipis durant la fira Municipalia on tècnics de Promoció Econòmica atendran consultes dels consistoris sobre les tramitacions dels ajuts Next Generation o dubtes personalitzats dels diferents programes d'ajut de la institució.

El president de la Cambra de Comerç de Lleida, Jaume Saltó, ha destacat la importància que les fires es puguin celebrar de forma presencial i, en aquest sentit, ha assenyalat que des de la setmana passada els hotels de la ciutat de Lleida ja estan al 100% d'ocupació per als dies en què es farà Municipàlia. Així mateix, ha indicat que també estan augmentant les reserves en municipis propers a la capital del Segrià.

Fira de Lleida penja el cartell de complet a Municipàlia, amb 300 expositors
comentaris