28.10.2021 |
Territoris.cat

El dispositiu d'atenció a temporers de Fira de Lleida ha allotjat 8.174 persones

Durant la campanya s'ha atès 725 persones mentre que encara n'hi ha 65 allotjades en pisos municipals

Pavelló 3 de Fira de Lleida amb llits per acollir temporers i sensesostre.
Pavelló 3 de Fira de Lleida amb llits per acollir temporers i sensesostre.
El dispositiu d'atenció a temporers de Fira de Lleida ha allotjat 8.174 persones

La Paeria de Lleida va finalitzar el dimarts 31 d'agost el dispositiu d'atenció a persones temporeres al pavelló 3 de Fira de Lleida, iniciat l'1 de juny.

El projecte ha atès en total 725 persones, la majoria de les quals han estat homes -menys 9 dones-

El nombre de pernoctacions al pavelló ha estat de 8.174, una xifra relativament inferior a la de l'any passat, quan es van superar les 14.500. Actualment, encara hi ha 65 persones allotjades als 14 pisos habilitats per l'Empresa Municipal d'Urbanisme (EMU) per a la campanya.

La Plataforma Fruita amb Justícia Social ha "suspès" el servei prestat pel consistori i han assegurat que malgrat la darrera nit hi ha hagut menys de 5 usuaris al pavelló, als voltats en dormen més d'una vintena al ras.

El dispositiu de la Paeria també ha registrat 2.244 atencions socials, 816 en l'àmbit laboral i 213 en el jurídic

Les dutxes i la consigna han tingut 4.042 usos i 1.132 de bugaderia, que ha estat una de les novetats d'aquesta campanya, amb 4 rentadores i assecadores. De fet, el servei de dutxes i consigna se seguirà oferint a partir d'ara a les piscines municipals de Cappont, en horari de dilluns a divendres, de sis a vuit del vespre.

El projecte d'atenció d'enguany ha incorporat 122 llits, en substitució de les hamaques, fet que ha estat molt ben rebut, així com els àpats que s'hi ha servit (esmorzars i sopars), intentant adaptar-los als seus gustos i costums.

En referència al perfil dels temporers, s'han comptabilitzat 23 nacionalitats, principalment provenen del Senegal, el Marroc, Algèria i Mali

El dispositiu ha tingut especial cura amb l'atenció i les mesures sanitàries. S'hi ha aplicat les mesures de seguretat i prevenció per la COVID-19 i durant els mesos de juny, juliol i agost, s'ha fet la tramitació de 142 targetes sanitàries provisionals, s'han vacunat 284 persones i 43 proves de cribratge. En total, s'han detectat 10 casos positius de COVID, als pavellons de Fira de Lleida.

A més, s'ha fet 51 derivacions Salut per diferents dolències. S'han gestionat 24 ajuts farmacèutics, 20 de transport i 3 d'alimentaris.

Una de les novetats ha estat l'oferta residencial en habitatges per a les persones que tinguessin un contracte laboral

El dispositiu d'atenció a temporers de Fira de Lleida ha allotjat 8.174 persones
comentaris