09.12.2021 |

La Fira de Titelles de Lleida rep el suport de més de 7.000 espectadors

La pandèmia també s'ha notat en la procedència de les companyies participants, ja que enguany s'ha apostat per professionals locals i de països propers, de les 31 companyies participants, 13 són catalanes, 10 provinents de diverses autonomies espanyoles i 3 estrangeres, concretament d'Itàlia, Portugal i França
Fira de Titelles de Lleida, l'espectacle la petita Moby Dick @AnnaBerga
Fira de Titelles de Lleida, l'espectacle la petita Moby Dick @AnnaBerga
La Fira de Titelles de Lleida rep el suport de més de 7.000 espectadors

Després de dos intents fallits el 2020, Lleida ha tornat a convertir-se en la capital dels titelles i titellaires. Així, des de divendres fins aquest diumenge s'han programat 115 actuacions de 31 companyies, amb propostes per a totes les franges d'edat que s'han realitzat en 14 espais entre sales i espais tancats i aire lliure.

La pandèmia també s'ha notat en la procedència de les companyies participants, ja que enguany s'ha apostat per professionals locals i de països propers. Així, de les 31 companyies participants, 13 són catalanes, 10 provinents de diverses autonomies espanyoles i 3 estrangeres, concretament d'Itàlia, Portugal i França.

Fira de Titelles de Lleida, Espai Instal·lacions @AnnaBergaEl codirector del certamen, Oriol Ferre, ha fet una balanç molt positiu de la 32a edició perquè la Fira ha pogut aixecar el teló després d'uns llargs 12 mesos. També ha assenyalat que la resposta del públic i dels professionals ha estat molt bona i que el festival ha demostrat, un cop més, que la cultura és segura i necessària per deixar la ment lliure i gaudir d'aquest art ancestral que és l'art dels titelles.

Així mateix, també ha afegit que l'edició ha estat un èxit de convocatòria que ha atret uns 7.000 espectadors, és a dir, pràcticament la totalitat de les entrades disponibles.

Les localitats disponibles per als espectacles a l'aire lliure i per a les propostes infantils ja es van exhaurir abans de començar la Fira, i la majoria de la resta de propostes també han penjat el cartell de complet

Pla obert de l'espectacle The Mountain @AnnaBergaPel que fa la propera edició, el desig del codirector del certamen és clar: poder viure una Fira amb absoluta normalitat, ja que el sector s'ho mereix després de 12 mesos tan llargs i eterns en què el sector cultural ha viscut la pandèmia en primera línia.

La darrera jornada de la Fira ha arrencat a les 9 del matí a l'Església de Sant Martí amb l'espectacle La petita Moby Dick a càrrec d'Eudald Ferré Teatre de Titelles i Màscares. L'obra, adreçada al públic familiar, narra els intents de la balena Moby Dick per buscar a la persona que va deixar la carta més bonica del món dins una ampolla. Ferré ha indicat que ha hagut d'estrenar l'obra un any més tard del previst degut a la pandèmia, el que ha fet que encara hagi agafat la Fira amb més il·lusió. Una il·lusió que és doble ja que també ha destacat les ganes que s'ha pogut veure entre el públic i els professionals de relacionar-se i veure cultura.

Fira de Titelles de Lleida, conte de la Gira Volta Titelles @AnnaBergaAquest diumenge també s'han pogut veure les propostes Un teatre al Jardí, Puck i la seva troupe, La Caixeta i Gira Volta Titelles, de les companyies catalanes Cia. Minimons, Puck Cinema Caravana, Holoqué i Galiot Teatre, respectivament. Ha estat al nou Espai Instal·lacions, ubicat al ubicat al pati del Convent de Santa Clara. Es tracta d'una novetat d'aquesta edició que, com el seu nom indica, ha acollit les instal·lacions de quatre companyies catalanes, tres de les quals acaben de crear l'associació Col·lectiu Galleda, que aplega companyies que es dediquen a les instal·lacions de carrer amb l'objectiu de reivindicar la seva existència.

Fira de Titelles de Lleida, l'espectacle la petita Moby DickIgual que Ferré, Pancho García de la companyia Cia. Minimons també ha destacat les ganes recíproques que hi havia de retrobar-se amb el públic i de retornar a l'activitat. Pel que fa l'Espai Instal·lacions, García ho ha qualificat com una de les millors idees de la Fira, ja que, segons ha indicat, ha facilitat la convivència entre els companyies i ha estat perfecte pel públic, ja que els ha permès visitar les diferents propostes en un mateix espai.

La Fira de Titelles de Lleida rep el suport de més de 7.000 espectadors
comentaris