Front comú del sector econòmic, polític i social lleidatà contra la possible desescalada asimètrica

Pel paer en cap de Lleida, Miquel Pueyo seria inacceptable que es prenguessin mesures més estrictes per Ponent, com la imposada el juliol de l'any passat, després d'un any que coneixem millor la pandèmia
Representants econòmics, polítics i socials lleidatans en una roda de premsa a la Paeria @Paeria
photo_camera Representants econòmics, polítics i socials lleidatans en una roda de premsa a la Paeria @Paeria

L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, juntament amb representants dels grups municipals a la Paeria i representants dels sectors econòmics i socials de la ciutat han mostrat, en una roda de premsa unitària, el seu rebuig a la possible desescalada asimètrica anunciada pel conseller d'Interior en funcions, Miquel Sàmper, en una entrevista al 324, diumenge, en què va anunciar possibles mesures més dures per a territoris com Lleida.

El Paer en cap de Lleida, Miquel Pueyo, que va exercir de portaveu de tots els sectors, v reconèixer que estava molt preocupats per l'anunci de desescalada asimètrica que podria ser més dura per a territoris amb xifres més altes de contagis com Lleida.

Seria inacceptable que es prenguessin mesures més estrictes per Ponent, com la imposada el juliol de l'any passat, després d'un any que coneixem millor la pandèmia

A més, va afegir, si la Generalitat vol parlar de dades, Lleida és el territori català amb més persones vacunades amb les dues dosis –a hores d'ara un 9,8%- i afegeix que el 25,7% de la població lleidatana ja ha rebut la primera dosi. Destaca també que Lleida ha estat més ràpida i eficients a l'hora de vacunar la població quan han rebut les vacunes, la qual cosa demostra que les coses s'estan fent bé.

Pueyo va advertir que amb respecte però amb contundència que no volen plantejaments restrictius sinó plantejaments proactius, amb mesures com ara que el Govern subministri més vacunes i que el sector agrari sigui considerat sector essencial per assegurar una campanya de la fruita segura per a tothom.

El Paer en cap va reclamar que es vacunin tots els treballadors del camp, tant temporers com tractoristes. Tots

L'alcalde de Lleida també va reivindicat cribratges seriats. Tot i que està molt bé, no n'hi ha prou amb cribratges massius, necessitem cribratges que es repeteixin a unes mateixes persones durant un temps determinat, explica.

A més, des de la Paeria donen suport a la proposta del sector de l'hostaleria per a una obertura progressiva de la restauració al vespre i, si cal, fent una prova pilot per a la qual el sector es va oferir la setmana passada.

Es va fer una prova a Girona i no hi ha cap raó perquè no es pugui fer a Lleida, comenta. Si es permet, estarem a l'alçada com ho hem estat fins ara

Pueyo va destacat que no podem permetre que es torni a posar Lleida en el punt de mira de les pors, les inquietuds i els advertiments de la Generalitat davant del procés de desescalada i ha destacat que la marca Lleida es per a nosaltres un actiu essencial. No ens ho mereixem i fem un crit serè però rotund per la defensa del nostre territori, ha reblat.

Comentaris