06.12.2022 |

La Diputació lliura les claus del futur Centre Territorial de Premsa de Lleida

La instal·lació, de 133,5 metres quadrats, ubicada al carrer Comerç de Lleida estarà gestionada pel Col·legi de Periodistes on hi haurà també la seva seu amb un espai per a ús de corresponsals i un plató de televisió
Visita al Centre Territorial de Premsa
Visita al Centre Territorial de Premsa
La Diputació lliura les claus del futur Centre Territorial de Premsa de Lleida

El president de la demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Rafa Gimena, i Albert Guerrero, membre de la junta de govern van visitar el local, conjuntament amb el president de la Diputació, Joan Talarn, i el vicepresident primer, Jordi Latorre.

El futur Centre Territorial de Premsa que crearà el Col·legi de Periodistes i la Diputació de Lleida s’ubicarà al carrer Comerç de la ciutat, després de la reforma que es portarà a terme en part del local en el qual la Diputació disposa d’un magatzem per al material d’ús diari de la corporació. El Centre, que tindrà una entrada pròpia a peu de carrer, ocuparà un espai de 133,5 metres quadrats.

Aquestes instal·lacions acolliran la seu d’aquest col·legi professional a Lleida i, a més, disposaran d’espais adaptats per al treball diari de corresponsals o periodistes que no disposen de redacció a la ciutat de Lleida, així com d’un plató de televisió amb possibilitats de ser també un estudi de ràdio. Igualment, s’habilitarà una sala polivalent que podrà acollir reunions, videoconferències, rodes de premsa o totes aquelles activitats formatives que organitzi el Col·legi de Periodistes.

El president Joan Talarn va destacar que es tracta d’un servei que la Diputació oferirà als professionals de la comunicació, especialment corresponsalies, que moltes vegades es veuen obligats a escriure i editar cròniques allà on poden i, d’aquesta manera, també servirà per crear un punt de treball per a tots els professionals que ho necessitin, un punt de trobada de la professió i un lloc en el qual es puguin realitzar activitats com rodes de premsa de les entitats i col·lectius que no tenen on ser ateses.

Rafa Gimena, per la seva banda, ha recordat el vincle que Diputació de Lleida i Col·legi de Periodistes tenen des de fa anys, amb la celebració del Simposi sobre Llibertat de Premsa, el Premi Pica d’Estats del Patronat de Turisme, o la pròpia seu del Col·legi.

La Diputació lliura les claus del futur Centre Territorial de Premsa de Lleida
comentaris