28.05.2022 |

24 D'ABRIL

La Granja Pifarré estrenarà un nou agromuseu amb tractors d'època

Aquest espai complementarà les visites i convidarà a entendre el funcionament de la maquinària i la seva evolució

Agromuseu amb tractors d'època de la Granja Pifarré
Agromuseu amb tractors d'època de la Granja Pifarré
La Granja Pifarré estrenarà un nou agromuseu amb tractors d'època

El diumenge 24 d'abril, la Granja Pifarré ens convida a la celebració de la Diada de Sant Jordi sense abandonar la perspectiva agrocultural que dur impresa a l'ADN.

Al llarg del matí, es programaran activitats adreçades a tots els públics, i la més especial serà la inauguració de l'Agromuseu del tractor, a les 11.00 hores, un espai educatiu amb tractors d'època i maquinària antiga que servirà per explicar la mecanització del camp de manera didàctica.

La dinamització de l'espai comptarà amb panells explicatius, jocs de cartes i material manipulatiu per entendre el funcionament dels engranatges o dels pistons d'un motor de combustió

Es tracta d'una cessió  de la col·lecció de tractor antics de l'empresari lleidatà Antonio Minguell, que vol contribuir a la divulgació agrocultural a l'Horta de Lleida.

A mig matí, en sessions de 11.30 i 12.30 hores, els més petits podran gaudir de dues sessions de contacontes ambientats al camp i la granja, descobrint la faula 'La vaca pallaresa' (editada per Unió de Pagesos i la Diputació de Lleida) i 'La vaca sagrada', que explicaran voluntaris de la Fundació Vicenç Ferrer.

També es podrà gaudir d'una parades de llibres de l'Editorial Pagès, l'exposició fotogràfica de l'Horta, parades de productors i espai de degustació de productes de proximitat

Aquest especial Agro Sant Jordi a l'Horta de Lleida vol reivindicar l'agrocultura que hi ha en el camp, en les tradicions, històries i vida de la pagesia.

L'Associació per a la Interpretació de l'Horta organitzadora de l'acte i vinculada a Granja Pifarré ha programat la jornada comptant amb la complicitat de l'Associació de Productors de l'Horta de Lleida. Per aquest motiu es podran tastar i comprar productes de proximitat.

La Granja Pifarré estrenarà un nou agromuseu amb tractors d'època
comentaris