24 d'abril

La Granja Pifarré estrenarà un nou agromuseu amb tractors d'època

Aquest espai complementarà les visites i convidarà a entendre el funcionament de la maquinària i la seva evolució

Agromuseu amb tractors d'època de la Granja Pifarré
photo_camera Agromuseu amb tractors d'època de la Granja Pifarré

El diumenge 24 d'abril, la Granja Pifarré ens convida a la celebració de la Diada de Sant Jordi sense abandonar la perspectiva agrocultural que dur impresa a l'ADN.

Al llarg del matí, es programaran activitats adreçades a tots els públics, i la més especial serà la inauguració de l'Agromuseu del tractor, a les 11.00 hores, un espai educatiu amb tractors d'època i maquinària antiga que servirà per explicar la mecanització del camp de manera didàctica.

La dinamització de l'espai comptarà amb panells explicatius, jocs de cartes i material manipulatiu per entendre el funcionament dels engranatges o dels pistons d'un motor de combustió

Es tracta d'una cessió  de la col·lecció de tractor antics de l'empresari lleidatà Antonio Minguell, que vol contribuir a la divulgació agrocultural a l'Horta de Lleida.

A mig matí, en sessions de 11.30 i 12.30 hores, els més petits podran gaudir de dues sessions de contacontes ambientats al camp i la granja, descobrint la faula 'La vaca pallaresa' (editada per Unió de Pagesos i la Diputació de Lleida) i 'La vaca sagrada', que explicaran voluntaris de la Fundació Vicenç Ferrer.

També es podrà gaudir d'una parades de llibres de l'Editorial Pagès, l'exposició fotogràfica de l'Horta, parades de productors i espai de degustació de productes de proximitat

Aquest especial Agro Sant Jordi a l'Horta de Lleida vol reivindicar l'agrocultura que hi ha en el camp, en les tradicions, històries i vida de la pagesia.

L'Associació per a la Interpretació de l'Horta organitzadora de l'acte i vinculada a Granja Pifarré ha programat la jornada comptant amb la complicitat de l'Associació de Productors de l'Horta de Lleida. Per aquest motiu es podran tastar i comprar productes de proximitat.

Comentaris