15.08.2022 |

Es recuperen antics espais de l'IMO de Lleida per convertir-los en espais polivalents

Tasca desenvolupada per part de l’alumnat treballador del programa Casa d’Oficis de Treball als Barris

Visita a les instal·lacions de l'IMO de Lleida. Fotografia: Ajuntament de Lleida.
Visita a les instal·lacions de l'IMO de Lleida. Fotografia: Ajuntament de Lleida.
Es recuperen antics espais de l'IMO de Lleida per convertir-los en espais polivalents

Durant aquest estiu, l’alumnat treballador del programa Casa d’Oficis de Treball als Barris, que gestiona l’Institut Municipal d’Ocupació Salvador Seguí de Lleida, desenvolupa tasques de manteniment i reparació d’instal·lacions i equipaments municipals.

Entre elles, destaca la rehabilitació de l’antic taller d’hostaleria, a les mateixes instal·lacions de l’IMO

La recuperació de l’antic taller d’hostaleria consisteix en l’enderroc de fals sostres i de revestiments, enrajolat de paraments verticals i horitzontal, arranjament dels bastiments de les portes i la construcció dels banys de l’espai.

L’objectiu d’aquestes obres és habilitar l’edifici, que data de principis del segle passat, en despatxos polivalents per als tècnics de programes d’ocupació de l’IMO.

A més de les actuacions de manteniment que fan als equipaments de barris de la Mariola, Centre Històric i Portal de Santa Magdalena/Noguerola, els integrants d'aquest programa mantenen una estreta col·laboració amb l’àrea d’Urbanisme per desenvolupar encàrrecs concrets. Per exemple, elaborar els elements de fusta de l’estand de la Paeria a la Fira de Sant Miquel, o d’ornaments de Nadal.

Quant al taller de soldadura, està treballant un projecte pilot de gàbia per capturar porcs senglars a l’Horta de Lleida. Es tracta d’un projecte que es fa en coordinació amb el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural per poder controlar i prevenir els danys ocasionats per espècies de caça. 

El programa Casa d’Oficis està adreçat a joves aturats entre 16 i 29 anys i té per objectiu millorar l'ocupabilitat dels joves en situació d'atur. Durant 12 mesos s’estan formant professionalment amb l’ocupació de pintura, soldadura, fusteria i paleta, combinant la formació i el contracte laboral. A partir del mes de novembre, l’objectiu és la inserció laboral en empreses relacionades amb aquestes ocupacions.

Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc del Programa de suport als territoris amb majors necessitats de reequilibri territorial i social: projecte Treball als barris

Es recuperen antics espais de l'IMO de Lleida per convertir-los en espais polivalents
comentaris