S'instal·la a Lleida un Punt Rotary per compartir els valors de la solidaritat i la pau

S'ubica al carrer Jaume II i dona compliment a la moció que el ple de la Paeria va aprovar per unanimitat el passat 30 de juny

Punt Rotary de Lleida. Fotografia: ©joperez.
photo_camera Punt Rotary de Lleida. Fotografia: ©joperez.

El Rotary Club de Lleida va inaugurar ahir, diumenge 14 de novembre, a Lleida un Punt per simbolitzar amb la Roda identitària de l’entitat el treball solidari que fan a la ciutat.

Així es dona compliment a l’acord del ple de la Paeria del passat 30 de juny, en què els grups municipals van aprovar per unanimitat una moció on s’acordava facilitar una ubicació en l’espai públic, en el qual donar a conèixer als ciutadans de Lleida la tasca i valors que cal expressar per a fer possible la solidaritat i el treball per la pau.

L’acte, que ha tingut lloc al carrer Jaume II, on s’ha instal·lat el punt, s’ha fet coincidir amb el 35 aniversari de la creació del Rotary Club a Lleida, quan 24 membres de la societat lleidatana, els primers socis de l’entitat, van rebre la Carta Constitutiva de Rotary International de mans del club padrí, el RC de Barcelona-Condal

Rotary és una xarxa mundial integrada per 1.200.000 veïns, amics, líders i persones dedicades a solucionar problemes, que veuen un planeta en el qual les persones s'uneixen i prenen mesures per a generar un canvi perdurable en el món, en les seves comunitats i en si mateixos.

El nombre de clubs és ara més gran de 36.000 i estan arrelats en més de 200 països

Se centren en causes per enfortir les relacions internacionals, millorar vides, i crear un món més propici per a fomentar les iniciatives en pro de la pau. Compateixen l'interès per la protecció del nostre llegat comú: el medi ambient. Estan compromesos a donar suport a activitats que enforteixin la conservació i protecció dels recursos naturals, fomentin la sostenibilitat ecològica i promoguin l'harmonia entre les comunitats i el medi ambient. Empoderen a les comunitats perquè adoptin solucions locals i estimulin la innovació en un esforç per abordar les causes i reduir els efectes del canvi climàtic i la degradació del medi ambient. 

Comentaris