19 de març

Un itinerari recorrerà els espais de la Guerra Civil al Turó de la Seu Vella

'Els vestigis de la Guerra Civil al Turó de la Seu Vella' anirà a càrrec de la tècnica responsable dels continguts i publicacions del Consorci del Turó de la Seu Vella, Núria Piqué

Turó de la Seu Vella després de la Guerra Civil
photo_camera Turó de la Seu Vella després de la Guerra Civil

El proper dissabte 19 de març s'ha programat una nova cita amb la memòria històrica a la ciutat de Lleida.

Un itinerari que, per tal d'aprofundir-hi, el públic haurà de desplaçar-se al Turó de la Seu Vella, i que es proposar visitar aquest espai fonamental de la història lleidatana des del punt de vista de la recuperació de la memòria col·lectiva.

El punt de trobada d'aquest itinerari serà la Porta del Lleó, a les 16.30 hores

'Els vestigis de la Guerra Civil al Turó de la Seu Vella' serà guiat per la tècnica responsable dels continguts i publicacions del Consorci del Turó de la Seu Vella, Núria Piqué.

Un recorregut que permetrà conèixer els vestigis bèl·lics que la Guerra Civil Espanyola va deixar al Turó de la Seu Vella així com l’empremta i les conseqüències que la guerra va comportar tant en l’antiga catedral com en el castell reial

Durant el recorregut es visitarà un niu de metralladores situat al carrer Camp de Mart, un búnquer localitzat sota el Baluard de Louvigny i un refugi antiaeri, ambdós tancats habitualment al públic.

A més, es convida a passejar per les dues plataformes antiaèries construïdes en el Baluard del Rei i en el Baluard de la Reina i s'entrarà al Castell del Rei per veure les pintures murals que tropes regulars marroquines van deixar en un dels murs de l’antiga Sala de Corts.

La ruta acabarà a la Seu Vella, convertida en un camp de concentració de presoners republicans des d’abril de 1938 a l’agost de 1940.

Comentaris