02.10.2022 |

Segueixen les obres de la nova ubicació de l’Escola Cervantes

Entre els canvis del centre lleidatà, destaca el seu nom, que passarà a esdevenir 'Escola Seu Vella'
Obres de la nova seu de l'Escola Cervantes de Lleida. Fotografia: Ajuntament de Lleida.
Obres de la nova seu de l'Escola Cervantes de Lleida. Fotografia: Ajuntament de Lleida.
Segueixen les obres de la nova ubicació de l’Escola Cervantes

A Lleida, segueixen a bon ritme les obres de la nova seu de l'Escola Cervantes, que permetrà al seu alumnat i equip docent abandonar la seu del carrer Cavallers i concentrar-se a l’edifici del Canyeret a partir del pròxim curs.

S'està treballant per reconvertir el menjador en dues aules per als cursos de 5è i 6è

Les altres obres es porten a terme al carrer Companyia 2, un edifici cedit per la Paeria al departament d’Educació de la Generalitat, que acollirà un nou menjador més gran.

La decisió de concentrar l’alumnat en el mateix edifici ajudarà a dignificar l'escola i a cohesionar el centre i el claustre, ja que les dinàmiques que es duien a terme en cadascun dels edificis eren molt diferents. També combatre l’absentisme escolar, que anava en augment quan els infants finalitzaven els primers cursos al Canyeret i s’incorporaven a l’edifici de Cavallers, on anaven els més grans.

Les dues obres acabaran entre mitjans i finals de setembre

Els infants de 5è i 6è iniciaran el curs a les aules del carrer Cavallers fins que es puguin traslladar a les noves dependències cap a principis d’octubre. Així mateix, mentre no acabin les obres a Companyia 2, es podrà utilitzar per als àpats escolars l’antic menjador que ara s’està convertint en aules i que, per tant, estarà dividit en dos espais.

A l’edifici del Canyeret està previst habilitar una classe més i un despatx en un antic magatzem.

D’altra banda, continuen els tràmits per fer efectiu el canvi de nom del centre, que passarà a anomenar-se 'Escola Seu Vella', tal com va acordar la comunitat educativa en un procés participatiu. El Departament d’Educació ha de validar-ho i, una vegada fet, cal l’aprovació del Ple de la Paeria.

Segueixen les obres de la nova ubicació de l’Escola Cervantes
comentaris