L'acusat d'assaltar noies pels carrers de Lleida s'enfronta a 16 anys i 9 mesos de presó

El noi conduïa de forma "erràtica", "fent moltes voltes" "frenant quan veia una noia i observant el seu voltant"

L'acusat d'assaltar noies en portals i carrers de Lleida, durant el judici a l'Audiència de Lleida

Data de publicació: dimecres 09 de març del 2022, 14:10

Localització: Lleida

Autor: Laura Cortés
photo_camera L'acusat d'assaltar noies en portals i carrers de Lleida, durant el judici a l'Audiència de Lleida aquest dimecres - Foto: Laura Cortés

L'acusat d'assaltar i abusar de diverses noies en portals i carrers de Lleida, el 2019, s'enfrontarà finalment a 16 anys i 9 mesos de presó després que la fiscalia hagi retirat l'acusació per un dels cinc fets. Per a aquest demanava inicialment 2 anys de presó per un delicte d'abús sexual però aquest cas seria anterior al 2019. El judici contra aquest jove de 28 anys ha continuat aquest dijous amb la declaració de deu Mossos d'Esquadra que van participar en la investigació del cas. Els agents que van fer seguiments del noi, un cop identificat, han explicat que van detectar que sortia amb el cotxe a primera hora del matí i conduïa de manera "erràtica", "fent voltes pel mateix lloc" i "frenant quan veia una noia i observant el seu voltant".

La fiscalia demanarà que es condemni el jove a 16 anys i 9 mesos de presó per quatre delictes sexuals. Concretament, l'acusat serà condemnat a 8 i 6 anys per dos delictes d'agressió sexual i a 2 anys i a 9 mesos de presó per dos delictes d'abús sexual

Tres de les noies ja van declarar aquest dimecres i la quarta ho farà el 24 de març a la una del migdia, tal com ha informat avui la presidenta de l'Audiència. Aquesta última declaració s'ha hagut de posposar per motius mèdics de la víctima. El 24 de març doncs, a més de la seva declaració, les parts presentaran els seus informes i conclusions i es donarà el judici vist per sentència.

De les tres noies que van declarar aquest dimecres, una d'elles, de 30 anys, va explicar que el noi la va abordar quan tornava a casa de passejar el gos, al barri de Pardinyes.

La dona va explicar als Mossos que quan va sortir es va fixar que passava un cotxe per davant de casa seva que li va cridar l'atenció perquè era d'hora, no hi havia massa gent ni cotxes pel carrer i que era un cotxe molt gran, negre i amb els vidres tintats

La dona també va declarar que després dels fets, va pujar corrents a casa i va veure el mateix cotxe passant en direcció contrària.

Els Mossos que han declarat aquest dijous han coincidit que aquesta pista va ser "clau" per identificar l'agressor. Amb la descripció del vehicle, els agents van analitzar gravacions de càmeres pròximes a casa d'aquesta dona i a casa d'una noia de 12 anys que havia patit un assalt similar quan tornava a casa, també de passejar el gos.

En tots dos llocs, en el moment dels fets, hi ha càmeres que graven el cotxe passant-hi diverses vegades. "No observem cap altre cotxe de característiques similars. Aquest era l'únic", han assegurat diversos agents. Arran de la descoberta, els Mossos van fer diversos seguiments a aquest cotxe. Els agents han coincidit que el conduïa l'acusat i que circulava de manera "estranya". "Anava molt a poc a poc, quan no hi havia trànsit i de cop accelerava o s'aturava en sec si veia alguna noia sola pel carrer", han explicat.

A més, tal com han declarat els pèrits dels Mossos encarregats d'analitzar empremtes dactilars, l'empremta trobada a la barana del portal de la nena de 12 anys coincideix al 100% amb la de l'acusat. "Per relacionar una empremta amb una persona cal que coincideixin 12 punts i en el cas de l'acusat coincideixen 12 punts", han declarat.

El jove va ser arrestat el 9 gener de 2020 i dos dies després el jutge va ordenar el seu ingrés en presó provisional, on segueix actualment.

Comentaris